Rybia zmes s omáčkou Romesco

bubadlo - fotkabubadlo, 1. októbra 2009

Niečo pre labužníkov.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
50 g
150 g
5 ks
100 g
50 g
1 strúčik
3 plátky
6 ks
1 ks
500 g
1 ks
2 ks
0,5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Omáčka Romesco: 5 červených paprík, 100g lieskových orieškov, 50g mandlí, 1 hlavička cesnaku, 3 plátky bieleho chleba, 5 rajčín Rybí vývar: 1 rybia hlava, 500g rybích vnútornosti, 1 surový zeler, 2 mrkvy, pol cibule, 1 petržlen, 1 rajčina

  2. 2

    Ryby poprášime múkou a zľahka opečieme na olivovom oleji. Stiahneme z ohňa a opečieme "dary mora". Pridáme k rybám, olej zlejeme a pustíme sa do prípravy omáčky. Všetky ingrediencie najskôr pokrájame alebo nahrubo nastrúhame (rajčiny navyše predtým olúpeme a chleba osmažíme).

  3. 3

    Zriedime vývarom a rozmixujeme. Medzitým uložíme ryby do pekáča, zalejeme rozmixovanou zmesou a pečieme v trúbe.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia