Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi fotorecept

pusta - fotkapusta, 28. apríla 2013
Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept)
Foto: pusta

Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z ktorej som urobila závitky. Spravila som bylinkové maslo, ktorým som potrela filety ryby, na to som položila plátky údeného syra, stočila do závitkov a upiekla na masle v trúbe. Podávala som s varenými novými zemiakmi, preliatymi bylinkovým maslom a s ľadovým šalátom s citronovou zálievkou.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks (inej bielej ryby)
60 g
3 - 4 lístky
1 - 2 listy
20 g
20 g
z 1/2 citróna
podľa chuti
podľa chuti
3 plátky (iný tvrdý syr)
1 PL
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny - maslo, plátkový syr, mätu piepornú, medvedí cesnak, petržlenovú vňať, pažítku, citron a filety z aljašskej tresky. Filety z aljašskej tresky som nechala pri izbovej teplote úplne rozmraziť, opláchla som ich studenou vodou, osušila papierovou kuchynskou utierkou a osolila.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté bylinky som na drobno pokrájala a dala do misy.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistila som nové zemiaky a dala do vody.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K bylinkám som pridala zmäknuté maslo,...

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    citrónovú šťavu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som spolu dobre zmiešala.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Touto zmesou som potrela rybie filety.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na bylinkové maslo som pokládla tenké plátky syra a počínajúc od chvosta k druhému koncu som filety stočila do závitkov.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rybacie závitky som spevnila kovovými ihlami a špáratkami, aby držali spolu.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové závitky som preložila do pekáčika, podliala 1 PL oleja a pridala som ešte maslo. Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, kým neboli pekne do ružova.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené závitky som preložila na tanier, odstránila som ihly,a špáratká, nemusíte sa báť, že sa rozpadnú, rozpustený syr ich drží pekne pohromade, podliala som ich výpekom. Podávala som s uvarenými novými zemiakmi, preliatymi bylinkovým maslom, kolieskom citrona a s ľadovým šalátom s citrónovou zálievkou. Je to rýchle, ľahké, svieže a veľmi chutné jedlo s jarnými bylinkami s jemnou údenou príchuťou.

    Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@slovnikzoo , nemám možnosť kúpiť čerstvú rybu, žiaľ. čerstvá ryba je čerstvá ryba, tej sa nič nevyrovná.
ale aj z tejto mrazenej to bolo naozaj výborné, už dávno som si na rybkke tak nepochutila.
dakujem za pochvalu.
Pusta krasny receptik zase si to super vymyslela ja tiež nemam možnost kupit čerstvu rybu tu u nas je malo predjni zo živimi rybami myslim na Slovensku takže ja to tiež skusim len s mrazenou ale myslim že bude dobra
tento recept som raz videla v ,,,najlepšie recepty,,, a určite , že som to hneď aj vyskúšala...plnené závitky zeleninou boli vynikajúce , veľmi chutné a ked´ som to nafotila, bola som sklamaná...nevyzeralo to tak krásne, ako profesionálna fotka...uložila som si recept v mojom klube...môžem potvrdiť, že je to fantastické jedlo.-))
@ariela6 , neboj bude určite dobrý aj z mrazenej rybky. len ju nechaj úplne rozmraziť pri izbovej teplote najprv. to som sa naučila od @rybarkuchara.
síce sa na širšom konci trošku rozdvojí, ale pri stočení do závitku si veľmi dobre pomôžeš ihlicami alebo špáratkami ev. špajdľaqmi. bola naozaj veľmi chutná.
dakujem za pekné hodnotenie
@izabellka929 moja, ja somsíce tento recept nikdy nevidela, to bol dnes vlastný nápad pri pohľade na byllinky, citron, syr, maslo a hlavne na nové zemiaky.:-)))
bola som nadmieru spokojná chutila fantasticky.
dakujem za ocenenie.

Pridaj komentár k receptu: