Rybacie filé

Rybacie filé na zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s tým veľa práce a jedlo je rýchlo hotové.

4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na zálievku premiešame.
  2. Nerozmrazené kocky filé dáme do tejto marinády, obalíme a v chladničke necháme cez noc marinovať.
  3. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Rozložíme ich do vymasteného pekáča.
  4. Posypeme na rezance nakrájanou cibuľou.
  5. Navrch uložíme filé a všetku marinádu, čo nám ostala v miske, nalejeme po ňom.
  6. Poukladáme kúsočky masla.
  7. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.