Rybacie filé
Rybacie filé na zemiakoch (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s tým veľa práce a jedlo je rýchlo hotové.
4 porcie |
20 (+ marinovanie) minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na zálievku premiešame.
- Nerozmrazené kocky filé dáme do tejto marinády, obalíme a v chladničke necháme cez noc marinovať.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Rozložíme ich do vymasteného pekáča.
- Posypeme na rezance nakrájanou cibuľou.
- Navrch uložíme filé a všetku marinádu, čo nám ostala v miske, nalejeme po ňom.
- Poukladáme kúsočky masla.
- Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.