Rybacia polievka
Rybacia polievka podľa starých rodičov (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti
drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou.* Čerstvé ryby nahradilo rybie filé a huby sme začali dávať sušené.
6 porcií |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Krúpy opláchneme a huby zalejeme 1/2 l horúcej vody. Rybie filé nakrájame na štvrtiny, pór na kolieska, mrkvu, petržlen a papriku pokrájame na drobno.
- Do hrnca dáme olej a maslo, zohrejeme a na ňom podusíme papriky, mrkvu, petržlen a pór. Do toho pridáme rascu. Objem sa nám dusením zmenší asi o dve tretiny. To trvá asi 7 minút.
- Ďalej nalejeme namočené huby aj s vodou a privedieme k varu.
- Potom pridáme umyté krúpy. Zamiešame a znovu privedieme k varu.
- Do vriacej polievky ďalej pridáme rybu a osolíme podľa chuti a dolejeme 1 l horúcej vody.
- Stále varíme až zelenina zmäkne. Na záver ochutnáme a pripadne dosolíme. Celé sa to od masla varí asi 25 minút.
- Odstavíme a máme hotovo. Ak sa pýtate na iné koreniny, či tam nejdú - nie len rasca a soľ. Je to veľmi chutná polievka a pomerné hustá a sýta.