Rybacia polievka

Rybacia polievka podľa starých rodičov (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou.* Čerstvé ryby nahradilo rybie filé a huby sme začali dávať sušené.

6
porcií
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krúpy opláchneme a huby zalejeme 1/2 l horúcej vody. Rybie filé nakrájame na štvrtiny, pór na kolieska, mrkvu, petržlen a papriku pokrájame na drobno.
  2. Do hrnca dáme olej a maslo, zohrejeme a na ňom podusíme papriky, mrkvu, petržlen a pór. Do toho pridáme rascu. Objem sa nám dusením zmenší asi o dve tretiny. To trvá asi 7 minút.
  3. Ďalej nalejeme namočené huby aj s vodou a privedieme k varu.
  4. Potom pridáme umyté krúpy. Zamiešame a znovu privedieme k varu.
  5. Do vriacej polievky ďalej pridáme rybu a osolíme podľa chuti a dolejeme 1 l horúcej vody.
  6. Stále varíme až zelenina zmäkne. Na záver ochutnáme a pripadne dosolíme. Celé sa to od masla varí asi 25 minút.
  7. Odstavíme a máme hotovo. Ak sa pýtate na iné koreniny, či tam nejdú - nie len rasca a soľ. Je to veľmi chutná polievka a pomerné hustá a sýta.