Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 16. februára 2015

Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji. Zloženie som priebežne dopĺňala, môžete vynechať, čo nemáte Zobraziť celý popisRybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji. Zloženie som priebežne dopĺňala, môžete vynechať, čo nemáte radi, mne tam chuťovo pasovalo všetko, čo som pridala. Mrkvové pyré sa k nej veľmi hodilo.

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Fašírka:
155 g
1/2 ks menšia
1 ks menšia
4 PL tvrdý
2 PL v konzerve
1/4 ks veľká farebná mäsitá
1 ks
 na vysmážanie
Pyré:
7 ks väčšia
3 dl
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Tuniaka, cibuľu a kúsky červenej papriky, čo sa povaľovali v chladničke som pomlela, pridala ošúpanú a postrúhanú cuketu a strúhaný syr. Mala som polovicu konzervy s kukuricou, tak som ju tam tiež dala. Nejak nám v poslednom čase chutí. Všetko som dobre premiešala, dochutila soľou. V tejto fáze by som túto zmes kľudne použila aj na hrianku alebo dala zapiecť na pečive. Ale prvotný zámer bol iný, takže som pokračovala pridaním vajíčka. Zmes zredla, musela som prisypať trocha strúhanky a nechať postáť, aby vsiakla prebytočnú tekutinu. Po pár minútach sa už dali formovať fašírky, ktoré som ešte obalila strúhankou a vysmažila v dostatočnom množstve oleja. Netreba ich piecť dlho, miesto vysmážania sa dá použiť aj pečenie v rúre. Po ich ochutnaní som zistila, že sú ešte chutnejšie ako z čerstvej či mrazenej ryby.

    Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K pyré som očistila a na kolieska pokrájala mrkvu, zaliala som ju vývarom, okorenila a priliala olej. Uvarila som ju do mäkka. Na konci som prisypala pár kusov mrazeného hrášku na ozdobu porcií. Tie som po odstavení vybrala a zo zvyšku som ponorným mixérom pripravila hladké pyré. Dochutila som ho soľou a zjemnila pár kvapkami sladkej smotany. Bolo úplne úžasné.

    Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A keďže nám ostala od včera ryža s hráškom a kukuricou, upravila som ju na spôsob mexickej pečenej ryže, ktorej recept som pridala nie tak dávno a manžel si dal fašírku s ňou.

    Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Ozaj to vyzerá dobre! Fajn inšpirácia na čas, keď nebudem vedieť, čo uvariť. Láka ma najmä to mrkvové pyré.
bembo
Dnes už druhý recept od teba,čo ma zaujal a aj vyskúšam,nakoľko mám rád pokrmy z rýb a zeleniny.
kecemis
ryby u nas idu. Este som neskusal takto, z konzervy, ale je cas to napravit.
kecemis
Vyskusane, dobre, vdaka. Akorat som robil bez obalovania v struhanke a v rure.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia