Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 26. septembra 2013
Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: kecemis

Rychla a jednoducha priprava. Moze sa pouzit ryba z konzervy, alebo cerstva.

5-9
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 - 500 g
2 hrnček
2 x 1/3 hrnček
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1-2 ks
2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
Dressing:
1/2 ČL
2 PL
2 PL
2 ČL
1 ČL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravim si dressing. Skombinujem horcicu, majonezu, smotanu, kopor, citronovu stavu,trochu sol a ja som pouzil cayenne paprika, ktora je ostrejsia aj v mensej davke.

    Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A takto vyzera po zamiesani. Dam ju do chladnicky, vlastne uz mozem dat iba von. Je tam sice riziko, ze pride vevericka, ale nejak to prezijem. V chlade zostane az pokial nebudu fasirky hotove.

    Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky si dam struhanku, vajce, najlepsie vopred rozmixovane, majonezu, kapary, citronovu stavu, cesnak, kopor, horcicu, sol a korenie a lososa. Ak pouzijete cerstveho, treba ho vopred uvarit a popucit. Celu masu premiesam vydlickou a neham stat pol hodinu vedla dressing. Mozem si pripravit salat alebo inu prilohu.

    Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi po pol hodine si pripravim fasirky, ktore zlahka obalim v struhanke.

    Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozpalim si olej s maslom. Ked je maslo uplne roztopene, vlozim fasirky a prazim priblizne 3 minuty s kazdej strany. mala by byt do zlatista. My mame radsej troche viac oprazene. Ked su hotove, vyberiem ich na papierovy obrusok, aby stratili prebytocny tuk.

    Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Fasirky dame na tanier, polejeme dressingom, ak ho vevericka este vsetok nespotrebovala a posypem pripadne korou s citron. Normalne podavam so zeleninou, ale dnes sme mali aj pecene zemiaky.

    Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
fajne si ukuchtil, ja by som vynechala kopor, lebo ho nemam rada a ako sa ma veverica? :-)
kecemis
Dakujem. @afataga vevericka je v poriadku. Prezila to a my tiez. Dokonca zase sa dostava do formy. Znova rozrypala mojej polovicke vsteky kvetinace. Je to od nej vyzva a teraz zacne znova nahanacka. Zena versus vevericka. Zatial veverica vyhrava.
mariamka
to zas my kopor mozme :) paradne fasirky, uz som robila rybacie a je to delikatesa, len neviem, aku ulohu tam hra majoneza, to som este nepocula :) inak dressing je skvely, ten musim vyskusat,, ta vevericka je nejaka konkretna? nieco mi uslo? u nas luskaju tusim nejake oriesky :))
kecemis
@mariamka francuska horcica ide vyborne spolu s majonezou. A majonezu davam tiez ako podporne lepidlo k vajcu. Mozes ju vynechat, ale potom daj viac struhanky a vajce navyse. A co sa tyka veverick. Mame jednu taku ciernu potvoru. Cele leto s nou bojovala moja polovicka o kvety v kvetinacoch. Manzelka ich pekne upravila, spokojna s robotou sla spat a rano pocujem krik. Ta s.... tu zase bola. A tak sme sa zabavali cele leto. Ale veverica je prespekulovana, ani odfotit sa mi nedala.
@ewulienocka1 dakujem, som rad ze sa ti recept paci.
mariamka
tak tu potvoru by som rada videla, asi jej u vas chuti, co nie je div :), existuje aj taka samospust u nas sa to vola fotopasca :) dakujem za do-vysvetlenie k receptu, asi dam to vajce :)
kecemis
@mariamka vyskusaj to spravit s majonezou, garantujem ti ze neolutujes. Nie je len lepidlo, ale dava aj prijemnu sviezu chut. @afataga skus nahradit kopor taragonom.
afataga
taragon = estragon? cize palina dracia? ten mam, ak mi ho macka nevyhrabala :-), asi nahrada veverice :-)
izabella929
rybky mám veľmi rada, len nie vždy sa k nim dostanem...ja ich z obchodu nechcem...parádne jedlo.-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia