Ryba s pórom

Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského čerta, toto jedlo povýšite na luxusnú pochúťku.

6-8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Základné ingrediencie: ryba zbavená kostí a kože, pór nakrájaný na kolieska a zemiaky nakrájané na väčšie plátky.
  2. Na hrudke masla a lyžici olivového oleja opečieme pór, domäkka, asi tak 8 - 10 minút.
  3. Pridáme zemiaky a premiešame. A opäť pár minút opečieme.
  4. Zalejeme vodou a pridáme bobkový list a soľ.
  5. Varíme prikryté, asi tak 15 minút. Zemiaky by mali byť skoro mäkké.
  6. Pridáme osolené rybie filety a jemne poprášime čiernym korením. Prikryté varíme ďaľších 10 minút.
  7. Hotovo. Dobrú chuť.