Ryba s pórom
Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto
recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského čerta, toto jedlo
povýšite na luxusnú pochúťku.
6-8 porcií |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Základné ingrediencie: ryba zbavená kostí a kože, pór nakrájaný na kolieska a zemiaky nakrájané na väčšie plátky.
- Na hrudke masla a lyžici olivového oleja opečieme pór, domäkka, asi tak 8 - 10 minút.
- Pridáme zemiaky a premiešame. A opäť pár minút opečieme.
- Zalejeme vodou a pridáme bobkový list a soľ.
- Varíme prikryté, asi tak 15 minút. Zemiaky by mali byť skoro mäkké.
- Pridáme osolené rybie filety a jemne poprášime čiernym korením. Prikryté varíme ďaľších 10 minút.
- Hotovo. Dobrú chuť.