Ryba na grile, ragú z čiernej fazule s kokosovým mliekom a mrkvou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Fazuľu namočíme, potom prepláchneme a dáme variť. Uvarenú fazuľu scedíme.
  2. Na panvicu dáme olej a nakrájanú cibuľku, restujeme. Ďalej pridáme uvarenú fazuľu a zalejeme kokosovým mliekom. Osolíme, pridáme biele víno a ešte povaríme, kým nám ragú nezhustne a kým sa odparí prebytočná voda.
  3. Rybu dôkladne umyjeme, vykostíme, vysušíme utierkou a opečieme ju na rozohriatom oleji. Môžeme si ju ešte pred opečením prešpikovať bylinkami.
  4. Mrkvu očistíme, nakrájame na tenké plátky a restujeme na oleji. Osolíme, pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy a mätu. Všetko servírujeme prekladané na tanieri.