Ružové koláčiky s kokosovou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Na koláčiky som použila tieto suroviny.
  2. V mise zmiešame olej, ružovú vodu, cukor, rastlinnú náhradu mlieka a jogurtu.
  3. K vymiešaným surovinám postupne pridávame múku, kukuričný škrob, kardamón, sódu bikarbónu a soľ.
  4. Na záver do cesta primiešame nasucho zľahka opražené, sekané pistácie.
  5. Cesto rozdelíme do 12tich muffinkových formičiek.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. V pôvodnom recepte bola dĺžka pečenia 12 - 15 minút. Mojim koláčikom to trvalo dvojnásobný čas. Moja rúra ma však vlastné pravidlá :) Preto odporúčam po15tich minútach skontrolovať koláčiky klasickou metódou s drevenou paličkou.
  7. Na kokosovú šľahačku potrebujeme kokosový krém, alebo aspoň 70% kokosové mlieko z konzervy. Konzervu necháme pred prípravou na chladnom mieste. Po otvorený lyžičkou vyberieme hustú časť. Vodu, ktorá je na dne konzervy nepoužijeme.
  8. Ku kokosovému krému pridáme lyžicu ružovej vody a cukor. Najlepšie je začať jednou lyžicou, postupne pridať cukor podľa chuti. Aby bola farba "šľahačky" biela pridajte čo najsvetlejší cukor (môj bol taky svetlejší, trstinový). Všetko spolu metličkou premiešame a odložíme na 20 minút do chladničky. Potom hmotu šľahačom krátko prevzdušníme a ozdobíme ňou koláčiky.
  9. Na ozdobenie koláčikov som použila ružičky z marcipánu a pistácie . Marcipán bol pripravený z mandli, surového práškového cukru (2:1) a ružovej vody. Na zafarbenie som použila červenú repu.
  10. Recept na tieto koláčiky som nasla tu: http://veggiewala.com/rose-and-pistachio-cupcakes-vegan/
  11. A ešte ham- ham fotka :)