Ružičkový kel s gaštanmi a konfitovaným cesnakom

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013
Ružičkový kel s gaštanmi a konfitovaným cesnakom
Foto: Ivan Majerský
2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks očistené – olúpané
300 ml alebo voda
10 g
30 g
12 ks
5 hlavičiek
1-2 štipky




Postup

  1. 1

    Gaštany podlejeme studeným vývarom tak, aby boli zakryté, pridáme med a privedieme do varu. Potom znížime teplotu a na miernom ohni varíme 20–30 minút. Počas tepelnej úpravy občas premiešame, kým šťava nezhustne a nevytvorí na gaštanoch glazúru. Zo sirupu odložíme 1–2 lyžičky na omáčku.

  2. 2

    Očistené strúčiky cesnaku dáme do studenej vody, aby sa úplne ponorili a necháme zovrieť. Následne cesnak scedíme a nasypeme do studeného mlieka a v mlieku varíme asi päť minút.

  3. 3

    Ružičkový kel ponoríme do vriacej osolenej vody a uvaríme do polomäkka. Pred podávaním orestujeme na rozohriatom masle spolu s cesnakom a celé premiešame s gaštanmi a pridáme odloženú glazúru. Podávame so slaninkou, ktorú nakrájame na malé hranolčeky.

Diskusia k receptu

drakryba
zbožňujem gaštany, aj ružičkový kel, takže určite vyskúšam, len s iným vývarom, slepačí nemusím...
zenfira
Vynikajuci recept, vcera som robila na veceru, fantasticka kombinacia chuti!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia