Ružičkový kel ako príloha

sjuz - fotkasjuz, 22. februára 2010

Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je to vynikajúce! Skoro som nikomu nenechala a schramstla sama :)

20 minút
príprava
8-10 minút
na 220 °C

Suroviny

800  g
100  g
60  g
20  g




Postup

  1. 1

    Kel očistíme, a povaríme v slanej vode cca 15 min, aj menej, aby nebol rozvarený. Medzitým si na pavici na masle osmahneme slaninku na kocky, orginál by sa mala dávať Pancetta, ale ja som mala Prosciuto. Môžete ale dať hocakú suchšiu slanšiu šunku, alebo aj prerastenú slaninku.

  2. 2

    Uvarený kel pridáme k slaninke, trošku osmahneme a preložíme do zapekacej misy. Posypeme strúhaným parmezánom, alebo grana padanom. Je to obdoba parmezánu, ale lacnejšia. Mávajú aj v tesco. Navrch som ešte pridala plátočky masla.

  3. 3

    Zapečieme.

Diskusia k receptu

babidka
mila sjuzj - aj ja som to vtedy tiez pozerala a hned na druhy den odskusala .davala som schwarzwaldsku sunku ale to nebola stastna volba .ale aj tak to bolo vyborne a na rozdiel od teba som to zo...la celkom sama a zatajila som , ze som to vobec varila . A rychle som uvarila zemiaky.
sjuz
babidka - som rada, že nie som sama - sebec:)) - ja ružičkový kel nemusím, ale odteraz a hlavne takto ho milujem:)
sjuz
a taliana milujem - ten jeho prízvuk a gramatika - je šarmantný - už dosť receptov od neho som skúsila, a mojim malým tajným snom je navštívíť jeho reštauráciu :))
babidka
mame rovnaky nazor:) .kazdu nedelu sa pozerame ...
vidno , ze vari s laskou a to sa mi paci .
jozka
Skúsim mám rada ružičkový kel . Tiež mi je sympaticky ten talian s jeho češtinou je zlatý.
cchikung
Nuž ja som si to urobila,je to jeditelné,ale celé by som to určite nezjedla.Je to velmi sýte.Pridala by som tam smotanu na zjemnenie.Ale vyskúšať treba všetko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia