Rukolový šalát s hruškou a tvrdým syrom (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Recept mám z knihy " Hneď to bude " od Dr. Bukovského a Pavla Liptáka. Raz mi ho syn ponúkol k obedu, keď som bola u neho na návšteve. A teraz mám vlastnú úrodu rukoly, tak si ho robím častejšie.
1 porcia |
5 - 10 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si:
- Rukolu aj hrušku umyjeme, hrušku pokrájame na menšie kocky - pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestmavla, rukolu pokrájame tiež na menšie kúsky - pokvapkáme olejom, premiešame. ( poznámka autora receptu: použite hocijaký olej za studena lisovaný, len nie olivový )
- Môžeme jemne posypať bielym korení ( nemusíme ), na vrch postrúhame alebo pokrájame tvrdý syr. Ešte raz zľahka premiešame a môžeme konzumovať.
- Môžeme použiť ako prílohu alebo len s tmavým chlebíkom. DOBRÚ CHUŤ!