Pudingové čokoládové rožteky
Rožteky z pľundrového cesta plnené čokoládovým pudingom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Kto má rád jemné pečivo, nech vyskúša.
120 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do 210 ml vlažnej vody dáme 1 ČL cukru a 2 PL hladkej múky, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme pridáme soľ, zvyšok cukru, kvások, rozpustené maslo, vajíčko. Prilejeme zvyšok vlažnej vody a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do chladničky na 45-50 minút.
- Plnka: Uvaríme čokoládový puding, do ktorého ešte za horúca vmiešame čokoládu na varenie, premiešame, aby sa rozpustila. Puding zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si maslové cesto: Múku a zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky dáme do menšej misky a vypracujeme hladké cesto.
- Z chladničky vyberieme cesto a položíme ho na pomúčenu pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme tak, že do stredu cesta dáme maslové cesto a vaľkáme do tvaru obdĺžnika.
- Cesto preložíme ako sa skladá lístkové cesto - protiľahlé strany do stredu, boky prekladáme tiež - viď foto. Dáme do chladničky stuhnúť na 40-45 minút. Takto cesto preložíme 3 razy s menším odpočinkom v chladničke.
- Nakoniec cesto rozdelíme na štyri časti, bochníky.
- Bochníky rozvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na štyri-päť časti. Do stredu dáme čokoládovú plnku a zrolujeme do rožka širšou stranou dovnútra.
- Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom, rúru predhrejeme na 200 stupňov. Pečieme 20 minút.
- Po upečení... Prajem dobrú chuť.