Pudingové čokoládové rožteky

Rožteky z pľundrového cesta plnené čokoládovým pudingom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Kto má rád jemné pečivo, nech vyskúša.

120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do 210 ml vlažnej vody dáme 1 ČL cukru a 2 PL hladkej múky, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme pridáme soľ, zvyšok cukru, kvások, rozpustené maslo, vajíčko. Prilejeme zvyšok vlažnej vody a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do chladničky na 45-50 minút.
  2. Plnka: Uvaríme čokoládový puding, do ktorého ešte za horúca vmiešame čokoládu na varenie, premiešame, aby sa rozpustila. Puding zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si maslové cesto: Múku a zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky dáme do menšej misky a vypracujeme hladké cesto.
  4. Z chladničky vyberieme cesto a položíme ho na pomúčenu pracovnú dosku.
  5. Cesto rozvaľkáme tak, že do stredu cesta dáme maslové cesto a vaľkáme do tvaru obdĺžnika.
  6. Cesto preložíme ako sa skladá lístkové cesto - protiľahlé strany do stredu, boky prekladáme tiež - viď foto. Dáme do chladničky stuhnúť na 40-45 minút. Takto cesto preložíme 3 razy s menším odpočinkom v chladničke.
  7. Nakoniec cesto rozdelíme na štyri časti, bochníky.
  8. Bochníky rozvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na štyri-päť časti. Do stredu dáme čokoládovú plnku a zrolujeme do rožka širšou stranou dovnútra.
  9. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, rúru predhrejeme na 200 stupňov. Pečieme 20 minút.
  10. Po upečení... Prajem dobrú chuť.