Rozprávkový makový koláčik

Autor receptu: pipsik

je to krásna story .....škoda sa o ňu nepodeliť

16
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno Špajzové kráľovstvo. Všetci žili v umiernenej, mierne kapitalistickej spoločnosti. Všetci poznali svoje miesto a boli šťastní. Ale jedného dňa sa začali zaťahovať žalúzie nad svetlou budúcnosťou. Začalo sa to vtedy, keď sa vznešený princ zaľúbil. A ako to už býva, nezaľúbil sa do nejakej princezničky, ale do obyčajnej dievčiny. On vznešeného pôvodu, jeho veličenstvo Kokos Strúhaný sa zaľúbil do slečny Plnky Makovej.Dívali sa na seba celé dni a noci roztúženými pohľadmi v intímnej atmosfére police. Po ničom tak netúžili ako spojiť svoje životy.
  2. Lenže prísna pani matka ,jej excelencia kráľovná Múka Hladká Extra Špeciál bola proti. Nesúhlasila s farbou pleti slečny Makovej. Tvrdila síce, že nie je rasistka, ale poddaní začali mať pochybnosti. Kráľovná však bolo neúprosná. Násilím odlúčili princa od jeho vyvolenej.Tak princ chradol, smútil a strácal farbu, až bol načisto biely. Jej veličenstvo sa už nemohlo dívať na žiaľ svojho jediného syna a tak nakoniec so svadbou súhlasila.
  3. Pán kráľ Margarín Palmarín od šťastia celkom zmäkol a objímal svoju polovičku s takou intenzitou , až spolu vytvorili sypkú zmes. Dokonca sa dali pod nátlakom valčeka rozváľať na dva tenké pláty. Boli pripravení prijať slečnu Plnku do rodiny. Aj slečna Maková sa už chystala . Najemno sa pomlela. Na tvár si priložila masku z vymiešaných žĺtkov s cukrom. Proti pehám pridala trochu citrónovej šťavy. Pridala tiež pre istotu aj krupicu a dielo bolo dokonalé. Všetko to korunovala závojom s bielučkého snehu.Bola pripravená uložiť sa na plech.
  4. Kráľovskí rodičia už na ňu čakali. Ich Cestové veličenstvá ju prikryli a spoločne vstúpili do obradnej miestnosti v Rúre Teplovzdušnej. Tu sa ich tváre začali rozpaľovať do zlata. Bodaj by aj nie, pri 180°C by sa rozpálil každý. Princ túžobne očakával svoju vyvolenú. Tá však bola ešte taká žeravá, že ju nechal pre istotu trochu vychladnúť. Keď čokoládová poleva spočinula na povrchu, mohol princ svojim telom prikryť svoju polovičku. Rodina bola po kope a šťastná. Teraz už iba čakajú na spoločné splynutie vo vašich ústach. Príjemný kráľovský zážitok prajem.