Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Suroviny

Postup

  1. Do teplej vody dáme rozpustiť med a droždie, a z celkového množstva múky 5-6 PL múky, všetko spolu dobre vymiešame metličkou.
  2. Kvások necháme odpočívať v uzavretej nádobe, čím dlhšie tým lepšie.
  3. Do preosiatej múky pridáme soľ, kvások a olivový olej.
  4. Poriadne vypracujeme cesto (15 - 20 minút), na začiatku sa lepí, ak ho dobre vypracujeme, bude sa odlepovať od stien misy aj rúk.
  5. Odložíme na teplé miesto nakysnúť.
  6. Nakrájame si na tenké prúžky cibuľu a na tenké kolieska umyté, neobielené zemiaky.
  7. Do misky dáme cibuľu, nahrubo pokrájaný rozmarín, soľ a olivový olej. Prstami zmes premiešame.
  8. Cesto nám medzitým zdvojnásobilo objem.
  9. Naolejovanými rukami roztiahneme cesto na papier na pečenie, ktorý sme si potreli olivovým olejom. Prstami urobíme po celej ploche cesta jamky.
  10. Rovnomerne poukladáme tenučké kolieska zemiakov a pokvapkáme olivovým olejom.
  11. Nakoniec poukladáme ochutenú cibuľu s rozmarínom.
  12. Pečieme pri vyššej teplote podľa možností vašej rúry, ja som piekla pri 220 asi 15 minút. Po vytiahnutí z rúry potrieme okraje slanou vodou.
  13. Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.jamieoliver.com/recipes/pizza-recipes/pizza-dough , a na obloženie tu: http://www.applepiepatispate.com/bread/rosemary-potato-pizza/