Rožkový knedlík
Autor receptu: lenkac
Robila som ho prvý krát a myslím, že sa podaril :) Napozerala som si niekoľko desiatok receptov na internete a v časopise, z každého so si niečo zobrala a vytvorila tento môj.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si rožky na kocky (prípadne tak, ako komu vyhovuje).
- Zalejeme ich mliekom, aby trošku zmäkli a nasiakli. Necháme chvíľku postáť.
- Medzitým si nakrájame na drobno petržlenovú vňať a pridáme k zmesi. Oddelíme žĺtka od bielkov.
- Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka pridáme k rožkom. Sneh si zatiaľ odložíme.
- K zmesi z rožkov a vňate pridáme kypriaci prášok, polohrubú múku (podľa potreby a hustoty) a soľ. Zmes premiešame, aby sa suroviny dobre spojili.
- Na záver pridáme sneh a zľahka vmiešame do zmesi.
- Hotovú zmes necháme asi pol hodinku odstáť.
- Pripravíme si potravinársku fóliu, ktorú naplníme hotovou zmesou a poriadne zabalíme.
- Hotové valčeky dokončíme nad parou, alebo vo vode. Ja som použila náš parák (30 minút) a knedle boli hotové a veľmi chutné.
- Dobrú chuť :)