« Naspäť na tento recept

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 – 8 minút. Na výpeku orestujeme šalotku, pridáme na menšie kocky pokrájanú foie gras, podlejeme vývarom. Zredukujeme na požadovanú hustotu, pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením.

Baby mrkvu uvaríme domäkka. Baby zeleninu orestujeme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín a med, krátko skaramelizujeme.

Yorshirský puding pripravíme tak, že z múky, vajec, zo sódy bikarbóny, soli a z mlieka vypracujeme hladké cesto. Pečieme v silikónových formách na mafiny, do ktorých dáme lyžicu oleja, pri teplote 180 °C 10 – 15 minút podľa veľkosti formy.

Suroviny




4
porcie
40
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist