Grilovaná roštenka
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo
a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme z každej strany 4–5 minút, dochutíme
soľou a korením, počas grilovania môžeme pridať aj bylinky
a nakoniec kúsok masla. Hrúbka roštenky má byť 2,5–3 cm.
- Cesnak, cibuľku, bylinky a olej spolu rozmixujeme ponorným mixérom.
Touto omáčkou zľahka potrieme roštenku.
- Pripravíme BBQ omáčku: Na olivovom oleji opečieme cesnak, mrkvu a cibuľu,
pridáme cukor, necháme skaramelizovať. Flambujeme koňakom, podlejeme
troškou vody a nakoniec pridáme všetky ostatné suroviny. Povaríme
a poriadne všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Kukuricu
predvaríme, ogrilujeme dozlatista a dochutíme. Môžeme ju pomaly podlievať
rozpusteným maslom a nakoniec už iba osoliť.
|