Romankove mafinky

Autor receptu: marika10

Tieto mafinky som piekla pre Romanka a jeho kamarátov do materskej škôlky na karneval

12
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Postup

  1. Cesto: Do misy vložíme vajíčka,cukor,vanilínový cukor, olej a kyslú smotanu. Poriadne vyšľaháme ručným šľahačom.Do vyšľahanej hmoty pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva a môžu byť aj mleté oriešky.Formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami a do každého košíčka vlejeme trochu cesta. Upečieme na 175 stupňov asi 20 - 25 minút. Po upečení ich necháme vychladiť.
  2. Ja som si kúpila hotové z bielej čokolády čokoládové kolieska (dostať ich môžete v jednote) a do bielej čokolády kvapneme čokoládovú mliečnu čokoládu. Môžeme použiť aj čokoládové lentilky. Práškový cukor, lučinu a citrónovú šťavu vymiešame do peny (treba dlhšie šľahať) do hladka. Pridáme trochu modrého potravinárskeho farbiva a pripravenou modrou hmotou naplníme vrecko na zdobenie s koncovkou v tvare hviezdičky.
  3. Na jednej strane vyrež z mafiniek malí dielik ako ústa - vlož doň každému mafinkovi piškótu ako vyplazený jazýček. Mafinky teraz pekne dookola ozdobíš modrou lučinovou hmotou. Vtlačíme do mafinky očká a počkáme kým stuhnú. A ostatné som ozdobila takto: Mliečnou čokoládou a kokosom keďže som robila dvojitú dávku. Tieto suroviny sú na 12 mafiniek ja som robila 24.