Rolované stehno so špenátom a orechmi (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

mám rád jednoduché a dobré jedlá...toto k nim patrí

5-6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. ...na masle podusíme špenát a šampiňóny, keď sa nám odparí všetka šťava pridáme nakrájaný cesnak a odstavíme...
  2. ...morčacie stehno bez kosti a kože nožom upravíme, aby nám vznikol jeden veľký kus mäsa. Ak je niekde diera, zaplátame ju kúskom mäsa, ale snažíme sa aby tých dier bolo čím menej...
  3. ...na plát mäsa naukladáme hydinovú debrecínku, alebo dusenú šunku, prípadne plátky slaniny.Potom udusený špenát ( nie všetok) a vlašské orechy...
  4. ...zrolujeme a poistíme ihlicami, alebo zviažeme špagátom. Dáme do pekáča na nakrájanú cibuľu a dáme piecť do rúry asi na 88 minút pri 200°C. Keď je mäso asi v polovici pečenia, môžme pridať do rúry aj zemiaky, nech sa nám pečú spolu s mäsom. Posledných 19 minút pečieme odkryté, aby sme mäsku dali peknú farbu.
  5. ...keď je to asi takéto, máme hotové...necháme mäso pár minút odpočinúť, aby sa nám dobre krájalo. Pod špenátom zase rozložíme oheň a podlejeme ho smotanou (nie oheň, ale špenát). Múku netreba, smotana zhustne po chvíľke aj bez nej...
  6. ...podávame so špenátom, pečenými zemiakmi a výborne k tomu pasuje pohár studeného piva...dobrú chuť