Rolované stehno so špenátom a orechmi (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
mám rád jednoduché a dobré jedlá...toto k nim patrí
5-6 porcií |
30 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- ...na masle podusíme špenát a šampiňóny, keď sa nám odparí všetka šťava pridáme nakrájaný cesnak a odstavíme...
- ...morčacie stehno bez kosti a kože nožom upravíme, aby nám vznikol jeden veľký kus mäsa. Ak je niekde diera, zaplátame ju kúskom mäsa, ale snažíme sa aby tých dier bolo čím menej...
- ...na plát mäsa naukladáme hydinovú debrecínku, alebo dusenú šunku, prípadne plátky slaniny.Potom udusený špenát ( nie všetok) a vlašské orechy...
- ...zrolujeme a poistíme ihlicami, alebo zviažeme špagátom. Dáme do pekáča na nakrájanú cibuľu a dáme piecť do rúry asi na 88 minút pri 200°C. Keď je mäso asi v polovici pečenia, môžme pridať do rúry aj zemiaky, nech sa nám pečú spolu s mäsom. Posledných 19 minút pečieme odkryté, aby sme mäsku dali peknú farbu.
- ...keď je to asi takéto, máme hotové...necháme mäso pár minút odpočinúť, aby sa nám dobre krájalo. Pod špenátom zase rozložíme oheň a podlejeme ho smotanou (nie oheň, ale špenát). Múku netreba, smotana zhustne po chvíľke aj bez nej...
- ...podávame so špenátom, pečenými zemiakmi a výborne k tomu pasuje pohár studeného piva...dobrú chuť