Morčacia roláda

Rolované pečené morčacie prsia plnené šunkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed z morčacích pŕs. Plnila som ich strojovou šunkou a plátkami zelenej papriky.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla, osušila.
  2. Cez fóliu som ich rozklepala...
  3. ...osolila, okorenila.
  4. Vajce som rozšľahala a natrela som polovicu na mäso.
  5. Na vajcom natreté mäso som uložila plátky šunky...
  6. ...ktoré som opäť natrela druhou polovicou vajca.
  7. Posypala nakrájanou petržlenovou vňaťkou.
  8. Do stredu som uložila niekoľko plátkov zelenej papriky.
  9. A mäso som zrolovala.
  10. Mäso som spojila kuchynským špagátom.
  11. Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som nechala zo všetkých strán zatiahnuť. Preložila som ho do misy z jenského skla, osolila, okorenila, posypala štipkou mletej papriky, pridala som nakrájanú cibuľu na väčšie kusy a cesnak, podliala som vodou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C.
  12. Roládu som piekla 40 min, potom som ju vybrala z rúry a nechala odpočívať 15 min.
  13. Preložila na dosku...
  14. ...odstránila som špagáty
  15. ...nakrájala na plátky.
  16. Roládu som podávala s varenými zemiakmi, ktoré som posypala petržlenovou vňaťkou a podávala s uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.