Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. júla 2012

S podbrušinkou už tu mám jeden recept, ale plnenou,dnes som ju rolovala a zapekala..vyzerá pekne a je veľmi šťavnatá a chutná.

180 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 lyžica
1 kg
4 ks




Postup

  1. 1

    Bravčovú podbrušinku som poriadne umyla, osušila, osolila z oboch strán a posypala čiernym korením...

    Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrela som domácim kečupom po celej ploche..

    Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zrolovala a spojila bambusovými ihlami..

    Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do rajnice som dala lyžicu masti a keď bola horúca, opiekla som podbrušinku dookola...aby jej tam samej nebolo v tej rajnici smutno, pridala som k nej aj 4 kusy kuracích krídiel, aby sa spolu opekali..pridala som štipku rasce, červenej papriky a podlieva stále vodou, ke´d sa odparila...

    Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa po podkrievkou zapekali mäská, vybrala som si na záhrede zemiaky, umyla a zároveň som si na záhrade vytiahla zo teme aj zeleninu do mäsového vývaru ...nazbierala som si aj uhorky a rajčiny na nedeľný šalát k mäsku..také bolo všetko zablatené po včerajšej búrke..zemiaky som osškrabala , umyla a ubarila v osolenej vode..

    Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené som scedila..pokrájala som petrežlenovú vňaťku, posypala ich a dala som ich zapiecť na troške oleja..upečenú podbrušinku som pokrájala na šikmé rezy, uložila na tanier so zemiakmi a pridala som uhorky aj rajčinky..práve teraz mám na záhrade druhú úrodu šalátu...je tak krásny, že som s ním ozdobila tanier...prajem dobrú chuť...

    Rolovaná zapekaná domáca podbrušinka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

waocipa
aj som sa o slintala tak mi treba babe nie nažratej co by dobroty len jedla ,super recept,si veľmi šikovná...
margaretka28
Aký bohatý tanier,dobre to vyzerá,aj ja plním ale inak,niekedy ked budem robiť tak pridám.:-))
medulienka122
ale no tak, waocipa, nie tak prísne na seba!!! nie si nenažratá/to citujem teba/, to len ten rcpt.je o.k. Izabella, odkiaľ máš tú pobrušnicu? Žeby len tak predávali??
medulienka122
pekne som to prekrútila, veď je to podbrušinka, do čerta, 100xsom to prečítala, aj tak som to domotala...
sneica
a kedze si mi narobila chutky tak keby sa to tak dalo ze :STOLCEK PRESTRY SA v mojej kuchyni....:)))
izabella929
@madulienka122 , podbrušinku v obchode nekúpiš...keď zabíjame, je to vrchná časť bôčika..my to doma inak spracúvame, ako v obchodoch...z bôčika síce odoberú podbrušinku, ale ju nepredávajú...a my aj rebrá oddelíme od bôčika a vlastne mám krásne kúsky na pečenie a bočik, ten sa spracúva, časť na slaninu a časť ide do klobás a časť na obarkovú slaninu a na údenie..podbrušinka má hrúbku asi 2 cm. a stredom podbrušinky je pás masti asi 3 mm...a to je vlastne miesto, kde sa dá nožom urobiť otvor na plnenie...keď sa to naplnení upečie, tak je tam pol cm.mäso a zbytok je plnka...ale môžem povedať, že je to šťavnatý fajný kus mäska..a ten pár milimetrový pás masti sa pri pečení sa stratí,vypečie sa...
salinka
Tento tvoj krasne naaranzovany tanier by neodmietol ani vegetarian. Parada.
medulienka122
ďakujem ti za vyčerpávajúcu odpoveď, ja som si predstavovala, že je to nejaká"sieťka,"do ktorej sa potom zabalí napr. mleté mäso a dá sa piecť, zvyknú to občas ukazovať na ATV - Lacibáči to viac krát robil. Tá sieťka je akoby taká sieťovitá blana, ktovie, ako sa to volá...
izabella929
@medulienka122 , občas aj ja pozerám tento program...Lacibácsi, používa aj čepcovú blanu, čiže tukovú blanu, ktorú aj a ja mám ešte v mrazáku..a používa aj túto podbrušunku, ktorú otvorí a naplní..takže je to odborne tuková blana..
medulienka122
izabella929, až teraz som si všimla, že si mi odpísala, ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, už budem vedieť... ja pozerám Lacibácsiho každý deň, už o hodinu mi to ide, už sa teším
izabella929
@pampuska92 , veru bolo to nie len pekné na tanieri, ale aj jemne prepečené mäsko...výborné papaníčko.-))ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia