Roládové trio (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok tento raz v podobe troch výborných rolád... Prvá piškótová s parížskym krémom, druhá perníková a karamelovo-kávovým krémom a tretia orechová s tvarohovo-mascarpone krémom...

30
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si urobila piškótové cesto: k 4 celým vajciam som pridala cukor a vymiešala do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a pridala som do cesta..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. na plech som uložila papier na pečenie a cesto som upravila na plech 27x37 cm. cesto sa pieklo 10 min. upečené cesto som zrolovala do kuchynskej útierky aj s papierom a nechala chladiť..
  2. pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si druhé cesto na orechovú roládu..k 4 celým vajciam som pridala cukor, vymiešala som do peny...zmiešala som prášok do pečiva so strúhanými orechmi a pridala som do cesta..do tohto cesta nejde múka..keď sa prvé cesto upieklo, na plech som pripravila orechové a tiež sa pieklo 10 min.
  3. kým sa pieklo orechové cesto, pripravila som si perníkové...k 4 vajciam som pridala cukor, vymiešala do peny...múku a prášok do pečiva som zmiešala a pridala do cesta, napokon som pridala 2 KL perníkové korenie...cesto som upravila na ďalší plech a pieklo sa tiež 10 min. tak isto som zrolovala aj s papierom a vlhkou útierkou a nechala vychladiť..
  4. všetko som nestíhala fotiť..upečená perníková roláda..
  5. upečená orechová roláda..piškótovú som zabudla odfotiť..
  6. aj z krémov som fotila iba jeden...karamelový...na rajnicu som dala roztopiť cukor na karamel, instantnú kávu som zaliala vriacou vodou a pridala som ju do karamelu...vo vode som rozmiešala karamelový puding a pridala som ho do karamelu a nechala zhustnúť..vychladila a zmiešala s mascarpone a dobre vyšľahala s mixérom..
  7. parížsky som si urobila deň vopred...do šľahačky som nalámala horkú čokoládu a nechala uvariť a vychladiť...dala som do chladničky a ráno som ju vyšľahala mixérom..tretí krém : zmiešala som tvaroh s mascarpone, pridala som citrónovú kôru a šťavu a vymiešala mixérom do peny...dala som stuhnúť do chladu...na orechovú roládu som natrela tvarohový krém a zrolovala..
  8. na perníkovú som natrela karamelový krém a zrolovala...na piškótovú som natrela parížky krém a zrolovala...z každého krému som si odložila na záverečné zdobenie...rolády som nechala celú noc stuhnúť...
  9. ráno som urobila čoko polevu a všetky rolády som natrela polevou...ozdobila som zdobiacim vreckom z odloženými krémami...dala som stuhnúť do chladničky..
  10. a pokrájala na rezy...najviac zaujala a všetkým chutila perníková s karamelovým krémom...pre mňa osobne mala každá roládka svoje osobitné čaro...