Baklažánové rolky

Roládky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou

Autor receptu: redakcia

10 roládiek
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán nakrájame na plátky 3–4 mm široké, posolíme a necháme tzv. vypotiť. Potom osušíme a nasucho ugrilujem na grile. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom. Opatrne premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Píniové oriešky nasucho orestujeme. Bryndzu premiešame s opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme. Zmes nanesieme pomocou cukrárskeho vrecúška na plátky baklažánu a zvinieme.
  3. Slaninu nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky. Cuketu nakrájame na drobné kocky a potom ju veľmi rýchlo orestujeme na zmesi olivového oleja a tuku z vypraženej slaninky. Dáme do misky a pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, škvarky, nasekanú petržlenovú vňať, vínny ocot a soľ. Zamiešame.
  4. Roládky pri podávaní pokvapkáme olivovým olejom a servírujeme na cuketovo–slaninovom lôžku.