Baklažánové rolky
Roládky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou
Autor receptu: redakcia
10 roládiek porcií |
40 minút príprava |
Postup- Baklažán nakrájame na plátky 3–4 mm široké, posolíme a necháme tzv. vypotiť. Potom osušíme a nasucho ugrilujem na grile.
Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou
šťavou, osolíme, ochutíme podrveným cesnakom. Opatrne premiešame a necháme
vychladnúť.
- Píniové oriešky nasucho orestujeme.
Bryndzu premiešame s opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme. Zmes nanesieme pomocou
cukrárskeho vrecúška na plátky baklažánu
a zvinieme.
- Slaninu nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na veľmi malé škvarky. Cuketu nakrájame na drobné kocky a potom ju veľmi rýchlo orestujeme na zmesi olivového oleja a tuku
z vypraženej slaninky. Dáme do misky a pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, škvarky, nasekanú petržlenovú vňať,
vínny ocot a soľ. Zamiešame.
- Roládky pri podávaní pokvapkáme olivovým olejom
a servírujeme na cuketovo–slaninovom
lôžku.
|