Morčacia roláda
Roláda z morčacích prsičiek s gaštanovo-žemľovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4-5 porcie |
60 minút príprava |
Postup- Pečivo nakrájame na centimetrové kocky, pridáme najemno pokrájanú cibuľku a petržlenovú vňať, nakrájané gaštany, roztopené
maslo, vajcia, soľ, koreniny a vymiešame
plnku.
- Morčacie prsia nakrájame na 4–5 plátkov,
jemne ich naklepeme, rovnomerne na ne rozložíme žemľovú plnku a zrolujeme ich. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme
vo vriacej vode 30–45 minút, podľa hrúbky rolád.
- Po uvarení necháme rolády mierne vychladnúť
10–15 minút, rozbalíme a nakrájame na rovnaké
kolieska. Podávame s ryžou, varenými zemiakmi
alebo so zeleninovým šalátom. Ak chceme mať
plnku na reze farebnejšiu, môžeme do nej pridať asi
120 g farebnej papriky.
|