Morčacia roláda

Roláda z morčacích prsičiek s gaštanovo-žemľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4-5
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Pečivo nakrájame na centimetrové kocky, pridáme najemno pokrájanú cibuľku a petržlenovú vňať, nakrájané gaštany, roztopené maslo, vajcia, soľ, koreniny a vymiešame plnku.
  2. Morčacie prsia nakrájame na 4–5 plátkov, jemne ich naklepeme, rovnomerne na ne rozložíme žemľovú plnku a zrolujeme ich. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vriacej vode 30–45 minút, podľa hrúbky rolád.
  3. Po uvarení necháme rolády mierne vychladnúť 10–15 minút, rozbalíme a nakrájame na rovnaké kolieska. Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom. Ak chceme mať plnku na reze farebnejšiu, môžeme do nej pridať asi 120 g farebnej papriky.