Morčacia roláda

Roláda z morčacích pŕs plnená gaštanmi a brusnicami

Autor receptu: redakcia

5-6
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie prsia narežeme tak, aby vznikol veľký plát. Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme. Po celej ploche posypeme do mäkka uvarenými, nadrvenými gaštanmi a brusnicami alebo kompótom. Zrolujeme a vytvoríme tak roládu.
  2. Na pracovnej doske porozkladáme plátky prosciutta tak, aby tvorili dĺžku rolády a trochu sa prekrývali. Na ne položíme roládu a zrolujeme, aby bola celá obalená v prosciutte.
  3. Roládu zabalíme do alobalu ako salónku, konce poriadne uzavrieme, dáme na plech a podlejeme pol litrom vody. Dáme do rúry a pečieme pri 150 stupňoch 50 minút.
  4. Po upečení vyberieme z alobalu a nakrájame. Vhodná príloha je zemiaková kaša, tlačené zemiaky. Môžeme ozdobiť brusnicovým džemom.