Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tuto plnku som skusila dneska po prvykrat. Zdalo sa mi to aj trochu odvazne to skusat. Musim ale povedat, ze plnka bola naozaj velmi chutna.

8-10
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sezamove semienka som vysypala na plech a dala som ich do rury 150C na sucho oprazit. Treba davat na ne pozor, aby sa nespalili. (Nie je dobre medzi tym odbehovat k pocitacu sa pozriet co je nove na Vareche) Plech obcas potrasieme. Trva to asi 10 minut.
  2. Na panvici som oprazila na jemno pokrajanu cibulu so slaninou a cesnakom.
  3. K cibule a slanine som pridala opecene sezamove semienka, roztlacenu fetu, posekane macadamia orechy, bazalkovu a petrzlenovu vnatku. Feta bola slana, nebolo to treba solit, iba som plnku okorenila cerstvo zomletym korenim styroch farieb. Vsetko som spolu premiesala. Macadamia orechy je dobre nasekat na jemno, ale aj postruhane tam budu chutne.
  4. Na celu roladu som potrebovala 1kg masa. Tieto tri kusy su spolu 700g. Tie isli na spodok rolady. Maso som posolila a okorenila.
  5. Do formy na biskupsky chlebicek som dala papier na pecenie.
  6. Na spodok formy som poukladala tie tri casti masa. Tak som sa na to sustredila, ze som to zabudla odfotit. Forma bola prakticky cela pokryta masom. Od jedneho kraja po druhy. Na maso som ulozila plnku.
  7. Na plnku som poukladala zvysok masa, ktore som po vrchu posolila a okorenila.
  8. Maso som prikryla papierom na pecenie a previazala spagatikom.
  9. Roladu som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Formu s roladou som polozila na plech. Pri peceni vytieklo z rolady trochu stavy, ktora zostala na plechu.
  10. Po upeceni som roladu rozbalila
  11. a vyklopila som ju na tanier. Vrch rolady som poliala stavou ktora vytiekla pocas pecenia.
  12. No a takto vyzera rolada pripravena na podavanie.
  13. K rolade som podavala salat, ktory som pripravila z hlavkoveho salatu, malin, jahod, avokada a manga. Salat som zaliala zalievkou z uvedenych surovin.