Roláda z kuracích pŕs bez rolovania fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 11. decembra 2011

Tuto plnku som skusila dneska po prvykrat. Zdalo sa mi to aj trochu odvazne to skusat. Musim ale povedat, ze plnka bola naozaj velmi Zobraziť celý popisTuto plnku som skusila dneska po prvykrat. Zdalo sa mi to aj trochu odvazne to skusat. Musim ale povedat, ze plnka bola naozaj velmi chutna.

8-10
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
2 PL
1 ks
150 g
3 strúčiky
200 g
50 g
2 PL
3 PL
1 kg
salat:
1/2 salky
1/2 salky
1 ks
1 ks
nalev:
2 PL
2 PL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Sezamove semienka som vysypala na plech a dala som ich do rury 150C na sucho oprazit. Treba davat na ne pozor, aby sa nespalili. (Nie je dobre medzi tym odbehovat k pocitacu sa pozriet co je nove na Vareche) Plech obcas potrasieme. Trva to asi 10 minut.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som oprazila na jemno pokrajanu cibulu so slaninou a cesnakom.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cibule a slanine som pridala opecene sezamove semienka, roztlacenu fetu, posekane macadamia orechy, bazalkovu a petrzlenovu vnatku. Feta bola slana, nebolo to treba solit, iba som plnku okorenila cerstvo zomletym korenim styroch farieb. Vsetko som spolu premiesala. Macadamia orechy je dobre nasekat na jemno, ale aj postruhane tam budu chutne.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na celu roladu som potrebovala 1kg masa. Tieto tri kusy su spolu 700g. Tie isli na spodok rolady. Maso som posolila a okorenila.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do formy na biskupsky chlebicek som dala papier na pecenie.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na spodok formy som poukladala tie tri casti masa. Tak som sa na to sustredila, ze som to zabudla odfotit. Forma bola prakticky cela pokryta masom. Od jedneho kraja po druhy. Na maso som ulozila plnku.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plnku som poukladala zvysok masa, ktore som po vrchu posolila a okorenila.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maso som prikryla papierom na pecenie a previazala spagatikom.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Roladu som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Formu s roladou som polozila na plech. Pri peceni vytieklo z rolady trochu stavy, ktora zostala na plechu.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po upeceni som roladu rozbalila

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a vyklopila som ju na tanier. Vrch rolady som poliala stavou ktora vytiekla pocas pecenia.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a takto vyzera rolada pripravena na podavanie.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    K rolade som podavala salat, ktory som pripravila z hlavkoveho salatu, malin, jahod, avokada a manga. Salat som zaliala zalievkou z uvedenych surovin.

    Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

marijanka712
velmi dobre to vypadá tá plnka je famózna iste to vyskúšam takto sá kde čím plniť , ale takto to vidím prvýkrát dakujem za rp ukladám @polokuchki vyhrala si sa aj s fotením je to fajn mám rada tvoje rp stále niečo nove dáš , tie čerešne ti závidím, ktoré sa dala predtým do rp.
abdul
Nádherné. Ukladám. Bude síce bez malín, ale bude.
danculka
Srnčí chrbát má všestranné využitie aj u mňa...pekné..
smajliqa
ahoj palokuchki...
ja sa bojim, ze sa mi to masko za tak kratky cas neprepecie... chcela by som navarit nieco ockovi, a kedze jemu moja kuchyna nechuti,, iba sladke,,, tak chem nejaku dobrotu a tato tvoja vyzera fakt fantasticky,,,, urcite bude masko makke????? dakujem :)
evusik
na takejto roláde je najlepšie to, že nepotrebujeme plát mäsa v kuse ale postačia nám aj menšie kúsky. Tie sa pečením krásne spoja a výsledný efekt je na oko veľmi pekný. Ja takéto rolády, alebo plnené mäsá robím v parnom hrnci....
@palokuchki krásny recept, precízne nafotený - ako vždy.... a ten šalátik vyzerá úžasne a samozrejme plnka, dobrých plniek nie je nikdy dosť a tá tvoja vyzerá byť výborný, vyskúšam :-)
tinca
ja tiež robím v srnčom chrbáte kuraciu aj som ju pridala,len inú plnku. Je výhoda že chutí aj za tepla aj za studena. Krásny rcp, vydarené fotky ako vždy Danka:)


palokuchki
Dakujem vam vsetkym. @smajliqa , mne stacilo tych 45 minut. Masko bolo makke a stavnate. Mozno to zalezi aj od rury. Ak si chces byt ista, pec to 60 minut, potom by to uz urcite malo byt upecene. Dufam, ze ocko bude spokojny. Tie orechy mu posekaj na velmi drobno, alebo mu ich radsej pomel. @tinca , pohladala som ten tvoj recept. Je velmi dobry. Pridavam link pre druhych. Vidis, aj ja som ti napisala k nemu komentar a uplne som na to zabudla.  varecha.pravda.sk/recepty/silvestrovska-kuracia-rolada-fo...
@mojack , ta tvoja plnka je tiez velmi dobra. @gittka , v tej babovkovej forme to moze velmi dobre vyzerat. Dakujem za napad.
3sandra3
uf, až mi sánka padla,,, krása a výborný recept , aj výborný opis a fotenie postupu,,, to by si niečo zaslúžilo, azda nejakú výhru... ale som sa aj zasmiala=pozor, aby sa nespalili. (Nie je dobre medzi tym odbehovat k pocitacu sa pozriet co je nove na Vareche) . A mimochodom, keď dáš do rúry opražiť tie sezamové semienka, nestrielajú v tej rúre?
kuchticka
@palokuchki , ty si nesmierna napadita zena a tiez sikovna. Mas vzdy zaujimave recepty a nadherne foto. Vsetky tvoje recepty mam ulozene a skusam, lenze ja som asi vsetky ani nevidela, lebo nestacim vsetky citat. Prajem ti dalsie uspechy vo vareni a peceni. :-)))
babkamt
Páči sa mi tvoj recept.Ukladám a určite vyskúšam.Jahody s malinami čakajú v mrazničke. Avokádo a mango musím dokúpiť.Krásny fotopostup.Na jednotku s hviezdičkou.
babav
Krasny recept ...fajnove jedlo... ovocny salat ...vynikajuca kombinacia chuti .
vladkaku
... zbohom dieta, prečítaj si môj koment k tým famóznym tekvicovým buchtičkám... a zase bude krásna nedeľa, najmä pre brušká mojich chlapov:-)))
jerica
Danielka, ešte že som natrafila na Tvoj krásny recept,u nás by stačilo jedno väčšie prsíčko,ale keď nás bude viac určite sa zíde Tvoj receptík na chutné papaníčko , Tvoje recepty sú jedinečné :-)) tento "ľa" aj uložím !!, určite sa zíde :-))
renn
vďaka za recept a užasnú foto dokumentáciu pre nás ľavorukých :) určite to čím skôr vyskúšam. mám len jednu otázočku - či sa dajú tie oriešky nahradiť nejakými inými?
babi
Danielka, niekoľko dní som nemala veľmi čas sedieť pri PC a tak mi tento tvoj skvelý recept ušiel. Bola by to škoda, lebo vyzerá veľmi dobre. Niečo podobné som robila,ale s klasickou plnkou. Táto tvoja sa mi páči, je taká "inakšia" ,ale určite výborná a oplatí sa vyskúšať.
janger
Perfektna kuracinka, perfektny salatik- ten hlavkovy salat s ovocim, to musim ochutnat, uz sa zalizujem :-).
jarunka
Tak toto vyskusam, zda sa to byt velmi dobre. Ja som tiez nejako prehliadla tento urcite chutny receptik.
babidka
Konecne sa mi tu roladu podarilo najst :-)))Velmi sa tesim ! Ked som ju vtedy po tvojom uverejneni citala , tak som si ju chcela ulozit -nieco ma vsak vyrusilo a na roladu som zabudla .Potom som ju aj hladala , len som zabudla autora aj nazov ...Pamatala som si iba to ukladanie masa do formicky , plnka mi vsak nie a nie prist na um :-) Makadamia oriesky bezne u nas nedostat a momentalne ich doma nemam - cim ich nahradit ? Chutovo su dost odlisne od inych orieskov .
palokuchki
@babidka , naozaj ma nenapada k comu by som prirovnala chut makadamia orieskov. Ja by som ich mozno nahradila pistaciovymi orieskami. Nehovorim ze maju podobnu chut, ale si myslim, ze by sa tam tiez hodili. Pozdravujem ta a dufam, ze rolada bude chutit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia