Kuracie rizoto
Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Autor receptu: macka78
4 porcie |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance, umyté očistené stehná si nakrájame na drobné kúsky, ako aj šampiňóny. Odložíme si pár väčších kúskov mäsa, ktoré nakoniec opražíme.
- Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, postupne pridáme cesnak, mrkvu, kuracie mäso, ryžu ( ktorú nepremývam ) všetko spolu restujeme a až nakoniec pridáme šampiňóny, soľ, korenie a zalejeme vínom, ktoré necháme povariť, aby sa vyparil alkohol.
- Stíšime plameň a postupne prilievame horúci vývar, až ho ryža všetok absorbuje a opäť prilejeme vývar... Opakujeme postup, kým nie je ryža alt dente. Nakoniec vmiešame do rizota parmezán a primiešame maslo ( už nevaríme ).
Nakoniec si osmahneme kúsky mäsa, čo sme si odložili a môžeme servírovať...
|