Kuracie rizoto

Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi

Autor receptu: macka78

4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance, umyté očistené stehná si nakrájame na drobné kúsky, ako aj šampiňóny. Odložíme si pár väčších kúskov mäsa, ktoré nakoniec opražíme.
  2. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, postupne pridáme cesnak, mrkvu, kuracie mäso, ryžu ( ktorú nepremývam ) všetko spolu restujeme a až nakoniec pridáme šampiňóny, soľ, korenie a zalejeme vínom, ktoré necháme povariť, aby sa vyparil alkohol.
  3. Stíšime plameň a postupne prilievame horúci vývar, až ho ryža všetok absorbuje a opäť prilejeme vývar... Opakujeme postup, kým nie je ryža alt dente. Nakoniec vmiešame do rizota parmezán a primiešame maslo ( už nevaríme ). Nakoniec si osmahneme kúsky mäsa, čo sme si odložili a môžeme servírovať...