Rizoto alebo ryžové kopčeky s tofu a šampiňónami (fotorecept)

Autor receptu: jarbra

Tento recept robim, ako rizoto, tentokrat som ho pripravila trochu inac. :-) Mnozstvo si mozte upravit podla potreby.

Suroviny

Postup

  1. Cibulu, osupeme, umyjeme a pokrajame na drobno ...
  2. tofu oplachneme, osusime, pokrajame na mensie kocky.
  3. Cibulu dame na panvicu s trocha rozpalenim olejom, osmahneme ... pridame tofu a spolu chvilku dusime.
  4. Medzi tym si uvarime ryzu.
  5. K tofu a cibulke pridame pokrajane sampionky a este chvilu spolu dusime. Nakoniec pridame cervenu kapiu ( alebo cervenu papriku ), ochutime sojovu omacku a korenim podla chuti chvilku spolu podusime.
  6. Ked chceme mat ,, Rizoto ,, tak tuto zmes primiesame do vopred uvarenej ryze.
  7. Tentokrat som urobila zmenu, namiesto rizota mame kopceky ryze. :-)
  8. Ako prilohu podavame so zeleninovym salatom. Na tanieri je vid. ,,Mrkvovy salat s tofu ,, ktory je v mojich receptov, mnamky :-)