Rizoto alebo ryžové kopčeky s tofu a šampiňónami (fotorecept)
Autor receptu: jarbra
Tento recept robim, ako rizoto, tentokrat som ho
pripravila trochu inac. :-) Mnozstvo si mozte upravit podla potreby.
Postup
- Cibulu, osupeme, umyjeme a pokrajame na drobno ...
- tofu oplachneme, osusime, pokrajame na mensie kocky.
- Cibulu dame na panvicu s trocha rozpalenim olejom, osmahneme ... pridame tofu a spolu chvilku dusime.
- Medzi tym si uvarime ryzu.
- K tofu a cibulke pridame pokrajane sampionky a este chvilu spolu dusime. Nakoniec pridame cervenu kapiu ( alebo cervenu papriku ), ochutime sojovu omacku a korenim podla chuti chvilku spolu podusime.
- Ked chceme mat ,, Rizoto ,, tak tuto zmes primiesame do vopred uvarenej ryze.
- Tentokrat som urobila zmenu, namiesto rizota mame kopceky ryze. :-)
- Ako prilohu podavame so zeleninovym salatom. Na tanieri je vid. ,,Mrkvovy salat s tofu ,, ktory je v mojich receptov, mnamky :-)