Rigo Jancsi rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. marca 2012

Dnes som upiekla najčokoládovejšie rezy.Povráva sa, že keď Rigo Jancsi cigánsky primáš hral na husliach sentimentálne tony, dokázali si podmaniť ženské srdcia.Keď sa zahľadeli Zobraziť celý popisDnes som upiekla najčokoládovejšie rezy.Povráva sa, že keď Rigo Jancsi cigánsky primáš hral na husliach sentimentálne tony, dokázali si podmaniť ženské srdcia.Keď sa zahľadeli do jeho čiernych vášnivých očí, stratili posledné zvyšky rozumu.To sa muselo stať aj bohatej dedičke amerického miliardára Clave Ward v r. 1896. Počula hrať mladého maďarského primáša Rigo Jancsiho v parížskej kaviarni.Neváhala opustiť svojho manžela a spôsibiť tým obrovský škandál.Láska bola vzájomná, no trvala iba 10 r.

30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 lyžíc
60 g
3 lyžice
3 lyžice
krém:
5 dl
6 lyžíc
6 lyžíc
200 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Rozdelila som vajíčka, bielky osobitne. K žltkom som pridala 6 lyžíc cukru a vymiešala do tuhej peny.

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K vymiešaným žltkom som pridala 6 dkg.polohrubej múky a opatrne som ju primiešavala .

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som opatrne pridala 3 lyžice kakao a bielka vymiešané do tuhej peny..

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Menší plech som vymazala olejom a vysypala polohrubou múkou.Cesto som vyliala na plech.Trúbu som rozohriala na 160 st. a piekol sa 20 min.

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč som po vychladnutí prekrijila na polovicu po dlžke.

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jednu polovicu cesta som potrela lekvárom..

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na druhú polovicu, ktorá bude tvoriť vrch zákusku som naniesla polovicu čkoládovej polevy.Čokoládu som nechala vychladiť a po stuhnutí som natrela aj druhú polovicu polevy..

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrchnú časť som pokrájala na 5 cm.časti. Na spodnú časť, ktorú som potrela lekvárom som naniesla krém.Na krém som uložila vrchnú časť koláča a prekrojila som aj spodnú časť.Musela som to takto poriešiť, lebo inak sa mi nedalo koláč pokrájať.Tej plnky je dosť hodne a aj keď je dosť tuhá, šmýkalo sa mi to pri krájaní.Pokial sa odhodláte upiecť tento vynikajúci zákusok , prejem vám k tomu dobrú chuť..

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Šlahačku s cukrom som vyšlahala na tuhú hmotu a pridala som 6 lyžíč kakaa a znova som to prešľahala, pokial nebola úplne tvrdá hmota...Potom som ju naniesla na lekvárom potretú časť koláča a uložila na vrch pokrájané čkoládové vrchy..

    Rigo Jancsi rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Láska medzi primášom a miliardárkou čoskoro skončila, lebo sa Clave zaľúbila do talianského čiašníka, za ktorým utiekla.Na počesť neskutočne romantickej lásky vymyslel cukrár zúkusok menom Rigo Jancsi, ktorý je tak úžasne jemný a najčokoládovejší, že sa priam rozplýva v ústach...tento text sa mi nezmestil na úvod...

Diskusia k receptu

violetacamorova
Mňam toľko čokolády pokope a krém je taký parížsky však? Izabella chcem sa spýtať tá čokoláda na polevu musí ísť na dvakrát? KK
damisa
fajnový koláčík aj s pekným príbehom :D
salinka
Tento kolacik musim nevyhnutne zmestit do velkonocnej hitparady jedalnicka. Parada.
izabella929
@salinka , dopísala som ten príbeh na konci receptúry.....po 10 r. veľkej lásky si ona našla jedného talianského čiašníka a zaľúbila sa zase do neho.Podľa klebiet, ktoré sa dostali von,Clave počas lásky s cigánskym primášom premrhala 8 milioniv dolárov.
lyali
Také zamilované čokorezy :-) Ja moc čoko nemusím, ale zaujal ma príbeh a keďže nevypekám len pre seba, ale aj pre druhých a najmä tých čokoládových, tip ako stvorený pre KK :-)
salinka
@izabella , no vidis! Tak ma zaujal tvoj kolacik, ze som si ho po precitani surovin(a tej cokolady) ihned ulozila do KK. A bola som zvedava, ako to dopadlo, tak som ti rychlo pisala. Lajdak jeden, nedocitala som recept:-)
izabella929
@salinka ,veď ja som rada, že ťa ten príbeh lásky zaujal, lebo aj mňa...)))je veľmi zaujímavý a pátrala som na maďarskej stránke po podrobnostiach tejto veľkej romatišen lásky.-) ak niečo nové nájdem, doplním to o info.-)
violetacamorova
Izabella ty si napísala dobre, že polevu si natierala 2x, len ja som nechápala, že prečo, ale potom mi došlo, že je to vlastne poriadne čokoládový koláčik, tak aj tá poleva preto dvojnásobná...
mataliptak
tak to je krásny príbeh a ešte krajší a určite vynikajúci koláčik ... čokoládové milujeme tak hned ukladám a na sviatky urobím.... dakujem :-)
cica2
zaujimavý príbeh, čítala som to so zatajeným dychom a zákusok ma tiež očaril a ešte keď je čokoládový, tie zbožňuje môj manžel....kk :-)
pivonka
Aj mne pripomína moje parížske rezy, ale tie sa robia zložitejšie. Čokoláda je čokoláda :-))
abend
@izabella929 , recept som prečítala viackrát, ale nenašla som popis na krém, suroviny sú uvedené, ale postup nie.
izabella929
@abend máš pravdu, opravu som vykonala...nejak som pozabudla, lebo bolo treba iba všetko spolu vyšlahať do tuhej hmoty....prepáč mi prosím....)
porzellanka
xixi, tak som sa pozrela na wikipedii - Clara bola v case, ked stretla Jancsiho vydata za belgickho princa de Caraman -Chimay, nosila titul: Clara, Princess of Chimay. Rozviedla sa, vydala sa za Rigo Jancsiho, ale on ju udajne podviedol, tak sa rozviedli. Potom bola este 2x vydata za nejakych talianov.
 en.wikipedia.org/wiki/Clara_Ward,_Princesse_de_Caraman-C...


 de.wikipedia.org/wiki/Clara_Ward,_Princesse_de_Caraman-C...
hubata
Ďakujem @izabella929 nielen za pekný príbeh lásky, ale ja za krásny aj keď trošku pracný zákusok. Sme čokoholici takže ide do KK, musí byť veľmi dobrý. No a perfektná @porzellanka príbeh lásky doviedla do konca. Vďaka obom.
izabella929
@hubata...m áš pravdu, pracný bol dosť, ale vynikajúci...nuž veru ja čokoládu zo všetkých druhov mäska najviac ľúbim...hlavne horkú s orieškami...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia