Rigó Janči

Autor receptu: dadush

Tento rcp som objavila na jednej facebookovej stránke. Zaujal ma pre jeho jednoduchosť, rýchlosť a hlavne pre to že som čokoholik :D Pôvodne bol tento zákusok pečený na plechu ale kedže ja som malý výmyselník tak som z neho upiekla tortu. Trošku som si rcp upravila podľa seba a zachovala len krém, korpus som spravila môj osvedčený.

Postup

  1. Korpus: Vajíčka si rozdelíme na bielka a žltka. Bielka vyšlaháme najskôr do tuha. Potom vyšlaháme žltka s cukrom do penista, kam po vyšlahaní pridáme múku s kypriacim práškom, kakaom a zamiešame vareškou a pridáme aj sneh z bielkov. Do tortovej formy vytretej maslom a vysypanej kokosom vlejeme vzniknutú masu a pečieme pri teplote cca 170stupňov celzia.
  2. Krém: Najskôr si dáme roztopiť čokoládu nad parou. Po roztopení ju necháme mierne vychladnúť. Medzi tým si môžeme vyšľahať smotanu na šľahanie. Tieto dve ingrediencie spolu zmiešame. Môžeme pridať aj trochu rumu, no nemusí byt.
  3. Upečený korpus si rozrežeme na polovicu . Spodný plát si môžeme natriet džemom, ja som použila domáci malinový. No v pôvodnom rcp nebol písaný džem. Na tento natretý plát dáme krém, ktorý rozotrieme rovnomerne a prikryjeme druhým plátom. Ja som si nechala trocha krému aj na vrch torty, "obalila" som ju celú v kréme. Natretú tortu dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí môžeme "pokropiť" roztopenou čokoládou či ozdobiť ľubovolne podľa fantázie, ja to nazývam "čo čarovná skrinka dá" :D Po ozdobení dáme tortu naspať do chladničky stuhnúť aspoň na pár hodín ak sa vôbec bude dať :-) U nás žiadny koláč nestačí poriadne stuhnúť, tento nebol žiadnou výnimkou :D
  4. Prajem dobrú chuť :-)