Ríbezľový rýchly koláčik (fotorecept)

Autor receptu: marianna76

Mala som v mrazničke čierne ríbezle a kúpila som si okrúhlu formu. Tak som skúsila ...

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zapnem si rúru 160 stupňov. Dám si misku na váhu a postupne pridávam suroviny. Páči sa mi, že aj olej sa váži. Zmiešame varechou alebo metličkou. Formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme od obvodu do stredu všetko cesto. Posypeme úplne na husto ríbezľami, ešte zmrznutými.
  2. Pečie sa 20 minút - približne. Aj pred pečením sa môže posypať kryš.cukrom. Ja som zabudla, čo som si všimla až po upečení.
  3. Tak som posypala až upečený. Papier som dala, aby som nekrájala vo forme a mohla pekne vytiahnuť na podložku, na ktorej môžem krájať. Tu už je vytiahnutý vedľa formy.