Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: malenik

Od mojej milej susedy som dostala biele ríbezle, tak som upiekla rýchly hrnčekový koláčik.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som plech o veľkosti 23x30 cm. Ak idete koláč robiť na veľký klasický plech, treba dať dvojnásobný počet surovín. Tento recept je výborný v tom, že sa môže obmieňať ovocie a príchuť pudingu.
  2. Vymiešame suroviny na cesto. Kakao môžete, ale aj nemusíte pridať. Ďalej si pripravíme posýpku. Sypké suroviny zmiešame v zvlášť miske, prilejeme roztopenú Heru a zmiešame. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Ríbezle umyjeme a odstopkujeme. Plech vymastíme a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.
  3. Cesto nalejeme na plech, lyžicou nakôpkujeme puding, posypeme ríbezľami a nakoniec posypeme posýpkou. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, treba si sledovať, prípadne skúsiť špáradlom, či je cesto upečené.
  4. Koláčik necháme vychladnúť a krájame. Dobrú chuť :-)
  5. Tento koláč robievam aj z čerstvých jahôd bez pudingu, na jeseň zas s karamelovým pudingom a dusenými jabĺčkami. Fantázii sa medze nekladú. Keď je koláčik čerstvý, posýpka je skôr chrumkavá, ak vám vydrží do druhého dňa, tak zmäkne.