Ríbezľový koláč s lieskovcami z pekárničky (fotorecept)
Autor receptu: ywett
.
15 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup- Celé vajcia s cukrom vyšľaháme.
- A vlejeme šľahačkovú smotanu.
- Pridáme pomleté lieskovce.
- Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a z dobre umytej polovice citróna kôru
- Do nádoby vylejeme polovicu cesta, pridáme umyté a odstôpkované ríbezle (predtým treba hneď vybrať háky)
- A dáme zvyšné cesto a ešte ríbezle. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14 "Len pečenie" Tento program sa dá nastaviť na 10 až 70 minút. Nastavila som na 30 minút a po skončení programu, som špajdlou vyskúšala či je koláč dobre upečený, ale v strede bol ešte surový, tak som nastavila program pečenie, ešte na 25 minút.
- Nádobu vyberieme z pekárničky a necháme dobre vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.
- Prajem dobrú chuť!
|