Ríbezľový koláč s lieskovcami z pekárničky (fotorecept)

Autor receptu: ywett

.

15 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Celé vajcia s cukrom vyšľaháme.
  2. A vlejeme šľahačkovú smotanu.
  3. Pridáme pomleté lieskovce.
  4. Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a z dobre umytej polovice citróna kôru
  5. Do nádoby vylejeme polovicu cesta, pridáme umyté a odstôpkované ríbezle (predtým treba hneď vybrať háky)
  6. A dáme zvyšné cesto a ešte ríbezle. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14 "Len pečenie" Tento program sa dá nastaviť na 10 až 70 minút. Nastavila som na 30 minút a po skončení programu, som špajdlou vyskúšala či je koláč dobre upečený, ale v strede bol ešte surový, tak som nastavila program pečenie, ešte na 25 minút.
  7. Nádobu vyberieme z pekárničky a necháme dobre vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.
  8. Prajem dobrú chuť!