Ríbezľový džem a kakaový koláč s marhuľami a ríbezľami (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Recept na ríbezľový džem som našla tu: http://www.dobre-recepty.sk/detail/7579-ribezlovy-dzem-ii/ je výborný. Týmto autorke ďakujem za recept.

Suroviny

Postup

  1. Ríbezle umyjeme.
  2. Do hrnca dáme vodu s cukrom, premiešame, privedieme do varu a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.
  3. Začneme postupne pridávať ríbezle, ale tak aby stále vreli.
  4. ...
  5. Keď sú už ríbezle rozvarené, tak ich prelisujeme cez husté sito (nie kovové)
  6. Rôsol privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 minút stáť na viečku.
  7. A spolu s dcérkou sme ich takto ozdobili :-))
  8. ...
  9. A teraz recept na koláčik ;-)
  10. Najskôr vyšľaháme sneh. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku (kypriaci prášok som nedala)
  11. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  12. A nakoniec vmiešame kakao.
  13. Cesto vylejeme do vymastenej ohrúhlej formy, použila som s priemerom 24cm.
  14. Poukladáme ovocie.
  15. A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme približne, tých 35-40 minút. Po upečení skontrolujeme pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa nič nenalepí je to ok. Necháme dobre vychladnúť
  16. Prajem dobrú chuť!
  17. :-)