Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Zostali mi jablká, našla som v mrazničke lístkové cesto a v katičkách Majster kuchár, recept.
10 porcií |
25 minút príprava |
15-25 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na koláč. Lístkové zamrznuté cesto sa rýchlo rozmrazí, keď prikryté plátky rozložia vedľa seba.
- Lístkové cesto rozvaľkáme na doske pomučenej hladkou múkou na veľkost 2x plechu( malého) Plát cesta premiestnime na plech,ktorý sme navlhčili vodou tak, že jedna polovica bude vonku, druhá v plechu.
- Cesto polejeme rozpusteným maslom. Ošúpeme jablká a nastrúhame nahrubo, pridáme cukor a škoricu, premiešame. Zmes navrstvíme na cesto.
- Zvyšné cesto zaklopíme späť na plech, okraje spojov pritlačime prstami.. Popicháme vidličkou, a potrieme rozšlahaným vajcom.
- Na vech nasypeme rozdrvené mandle a pečieme vo vyhriatej rure 15-20 minút pri teplote 220 stupňov.
- Ešte teplý koláčik nakrájame na širšie kusky. Prajem dobrú chuť.