Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Zostali mi jablká, našla som v mrazničke lístkové cesto a v katičkách Majster kuchár, recept.

10
porcií
25 minút
príprava
15-25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na koláč. Lístkové zamrznuté cesto sa rýchlo rozmrazí, keď prikryté plátky rozložia vedľa seba.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme na doske pomučenej hladkou múkou na veľkost 2x plechu( malého) Plát cesta premiestnime na plech,ktorý sme navlhčili vodou tak, že jedna polovica bude vonku, druhá v plechu.
  3. Cesto polejeme rozpusteným maslom. Ošúpeme jablká a nastrúhame nahrubo, pridáme cukor a škoricu, premiešame. Zmes navrstvíme na cesto.
  4. Zvyšné cesto zaklopíme späť na plech, okraje spojov pritlačime prstami.. Popicháme vidličkou, a potrieme rozšlahaným vajcom.
  5. Na vech nasypeme rozdrvené mandle a pečieme vo vyhriatej rure 15-20 minút pri teplote 220 stupňov.
  6. Ešte teplý koláčik nakrájame na širšie kusky. Prajem dobrú chuť.