Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 3. decembra 2010
Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept)
Foto: dorisa

Zostali mi jablká, našla som v mrazničke lístkové cesto a v katičkách Majster kuchár, recept.

10
porcií
25 minút
príprava
15-25 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
 na vyvaľkanie
600 g, nastrúhané
2 PL
1 PL
2 PL, roztopené na poliatie
1 ks, na potretie
50 g, posekané




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na koláč. Lístkové zamrznuté cesto sa rýchlo rozmrazí, keď prikryté plátky rozložia vedľa seba.

    Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na doske pomučenej hladkou múkou na veľkost 2x plechu( malého) Plát cesta premiestnime na plech,ktorý sme navlhčili vodou tak, že jedna polovica bude vonku, druhá v plechu.

    Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto polejeme rozpusteným maslom. Ošúpeme jablká a nastrúhame nahrubo, pridáme cukor a škoricu, premiešame. Zmes navrstvíme na cesto.

    Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvyšné cesto zaklopíme späť na plech, okraje spojov pritlačime prstami.. Popicháme vidličkou, a potrieme rozšlahaným vajcom.

    Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vech nasypeme rozdrvené mandle a pečieme vo vyhriatej rure 15-20 minút pri teplote 220 stupňov.

    Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte teplý koláčik nakrájame na širšie kusky. Prajem dobrú chuť.

    Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Si vynaliezavá,ja to vždy stočím a je štrúdľa a takto to vyzerá lepšie,uložím si..
noelia
Rovnako ako listkove cesto mam rada jablka. Takze dakujem za napadite spojenie. Asi sa to rovnako dobre da urobit aj v okruhlom pekaci a ulozit na seba dva okruhle platy cesta. Uvidime......ale dakujem a vsetkym prajem dobru chut !
ejmepb
Robím podobne, tie mandle sú dobrý nápad, vyskúšam.
modrykamen
Toto sa mi vidí lepšie ako závin, lebo môže ísť viacej plnky a u mňa je lístkové, či štrúdľové cesto len nutný obal na plnku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia