Rezy Kolumbia fotorecept

uschi - fotkauschi, 12. júla 2010
Rezy Kolumbia (fotorecept)
Foto: uschi

Lepší kávový zákusok ako tento som jakživ neochutnala. Je z knihy Káva, Putování za tajemstvím kávových specialit.

8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3
1 KL
150 g
8 PL
150 g
1
100 g
Krém:
3
1 PL
120 g
1/2 balíčka
250 g




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a kávou, pričom postupne prilievame aj vodu. Do zmesi vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne sneh. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto do formy vylejeme a zarovnáme.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Medzitým kryštálový cukor rozpustíme a piškótu vytiahnutú z rúry hneď polejeme. Necháme vychladnúť.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na krém vyšľaháme vajcia, cukor a kávu nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a veľmi pomaly a opatrne vmiešame do vyšľahaného masla. Maslo aj kávová hmota musia mať rovnakú teplotu, inak sa krém veľmi rýchlo zrazí.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zákusok uložíme do chladničky, necháme poriadne stuhnúť a nakrájame. Ozdobíme mätou a kávou, čokoládou, alebo kávovými zrnkami.

    Rezy Kolumbia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babav
@Ushi ,urobila si svojmu zakusku vybornu reklamu, ukladam si recept ; urcite upeciem,kavu aj kavove oblubujem ;-) .
kuchticka
Ja robim presne takuto tortu. Piskot peciem v troch malych formach, abych nemusela rozkrajovat a potom po vychladnuti iba zlepujem presne takto robenym kremom. Nam tiez vsetkym chutna.
alexdidi
výborný koláčik, tiež ho pečiem....zdá sa mi, že pečieš v neotváracej forme...dá sa potom vyberať bez problémov?
huck
Ushi - ked si uviedla, že kryštalovy cukor rozpustime a piškotu polejeme... myslela si že ten cukor karamelizujeme? Aspon foto tomu nasvedčuje.. Kolačik vela slubuje .. mnjaam.
marienka44
Urcite to upeciem, ale v recepte chyba mnozstvo cukru na poliatie po vytiahnuti z truby.:-)
evia
a ten karamel, keď sa vyleje na korpus nie je tvrdý? Určite vyskúšam, vypadá výborne. Ukladám do KK
tilda
Ukladám do svojej kuchárskej knihy ten recept je vynikajúci .

evanaaa
Veľa otázok a žiadna odpoveď, zatiaľ, aj ja to chcem vedieť a dúfam, že sa U
evanaaa
Pokračujem, nejak mi to ušlo.........ushi k tomu ešte vráti a odpovie na všetky.
uschi
No teda, na otázky som už odpovedala, neviem kde sa príspevok stratil. Takže ešte raz, karamel vytvorí len tenučký film na povrchu, keďže sa dáva na horúcu piškótu, hneď nestuhne v hrubej vrstve, ale sa rozleje a stuhne v tenučkej vrstve a zanechá príjemnú karamelovú chuť aj vôňu. Ako vidno aj na obrázku, nie sú tam žiadne kusy karamelu, takže sa netreba toho báť. Inak cukru môže byť aj trochu viac, mne karamel vyšiel len-len. Množstvo cukru na karamel je uvedené v surovinách /100 g/, huck, samozrejme cukor rozpustíme na karamel.
alennka
Este som ho nejedla,ale určite skúsim.ukladám do kk.
teresa21
výborný recept... piekla som ho na narodeniny a svokor po 18 rokoch zjedol tortu :)
lubjak
Tento recept nejako usiel mojej pozornosti,az teraz na doporucenie michsamant v diskusii,som sa k nemu dopracovala.Velmi zaujimavy,pyta sa vyskusat
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@Uschi - výborný zákusok, piekla som ho cez víkend, má príjemnú kávovú chuť. Robila som ho z dvojnásobnej dávky (okrem prášku do pečiva) a upiekla som plát na plechu. Bolo nás veľa a tortová forma je taká malá.
anka11
káva a kávové koláčiky patria k mojim obľúbeným, tieto rezy v najbližšom čase vyskúšam
morenajea
Na túto tortu som sa chystala už odkedy tu bol recept zverejnený. Až takmer po 4 rokoch prišla u nás na radu a môžem povedať, že je naozaj výborná. Krém určite využijem aj v iných receptoch. Len malá rada: karamel treba začať robiť až keď bude torta vybraná z rúry aby nestuhol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia