Rezne na oslavu fotorecept

lia66 - fotkalia66, 24. apríla 2012
Rezne na oslavu (fotorecept)
Foto: lia66

"Klasické" vysmážané šnicle sme nejedli, už ani nepamatám...ak dostaneme na rezne chuť, tak na prírodno, alebo ak máme oslavu, tak spravím tieto...sú šťavnaté, chuťovo Zobraziť celý popis"Klasické" vysmážané šnicle sme nejedli, už ani nepamatám...ak dostaneme na rezne chuť, tak na prírodno, alebo ak máme oslavu, tak spravím tieto...sú šťavnaté, chuťovo skvelé-no proste úžasné!!!...origoš recept bol so šampiňónmi, ale ja kvôli deťom nedávam-vymieňam ich za kalifornskú papriku z každej farby po kuse...kto ale dostane chuť na huby, tak si ich kľudne dajte.

Suroviny

cca 8-10 ks (karé, krkovica, stehno)
1 ks (pór)
podľa potreby -najlepšie z každej farby
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa počtu rezňov  plátky -podľa chuti
podľa počtu rezňov plátky




Postup

  1. 1

    Na plech si rozložíme nakrájanú papriku a pór(cibuľu)...kto chce šampiňóny, tak si ich nakrájané osmaží na cibulke(póre) a následne ich rozloží na plech.

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájané, naklepané maso opaprikujeme, okoreníme a obalíme v múke...môžme si to zjednodušiť aj tak, že si zmiešame múku s paprikou a korením a následne v tom masko obalíme...ja ale nedávam veľa múky-len maso s ňou "líznem".

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...následne osmažíme na oleji-nie dlho, len aby sa masko "zatiahlo"...

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...osmažené ho rozložíme na papriku s pórom...ak je masko suchšie(karé, stehno), tak ho môžme "pokropiť" výpekom, ktorý nám ostal po osmažení maska-alebo šampiňónov, ak dávame tie.

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na každý rezeň položíme plátok šunky a na ňu plátok syru...

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...smotanu si rozmiešame s mletým korením a soľou a týmto masko zalejeme...prikryjeme alobalom a na cca 200st pečieme cca hodinu, resp., kým masko nezmakne...

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...po cca hodine alobal zložíme a necháme len dopiecť-aby sa vrch "zafarbil"...podávame s oblanšírovanou zeleninkou...komu by sa málilo, tak so zemiačkami spravenými na pare.

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a keďže sme mali tento víkend oslavu, tak ku obedíku bol aj super koláčik...Opera torta-resp.rezy som spravila...konečne som sa dopátrala ku receptu a musím povedať, že koláčik bol fantastický!!!...tak, dobrú chuť želám!

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a ešte pre inšpiráciu vám pridávam obrázok:pre detičky som spravila zábavku-pavúkové muffiny...myslím, že postup netreba-vy ste tu šikulky.

    Rezne na oslavu (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

valeri
mäsko vyzerá chutne a koláč tiež - hoď do pľacu recept - a pavúčiky nemajú chybu
zvoncek
nuž šikuľka, k rezníkom aj ešte dva múčniky, a k tomu ešte aj všetko fotené a popísané.
danielas
súhlasím,si šikuľka,všetko,čo si nám ukázala, vyzerá veľmi chutne
lia66
Ďakujem za komentíky...snažím sa pre tých mojích chlapov-lebo to chcem, milujem ich!!!... @valeri kľudne pridám rcp na opera tortu, len som ju nefotila-myslím postup...idú tam dva krémy(kávový a čokoládový)a obidva sú varené...keď budem piecť nabudúce, tak pridám receptík aj s foto-naozaj je skvelá, pochutila som si(a to ja som teda fajnšmeker!) a aj ostatní chválili.
lia66
Apropó, ten postup na muffiny je jednoduchý:na upečené a vychladnuté muffiny kvapneme "kvapku" rozpustenej čokolády...pozapichujeme na tenko nakrájaný pelendrek(možno je dostať kúpiť aj tenký, ja som mala také hrubšie)a "zakápneme" ďalšou kvapkou rozpustenej čokolády-aby tie nožičky držali...potom už len pridáme očká z ozdôb, ktoré sa dajú kúpiť v takých sklenených dózach.
martamm
naozaj paradny recept do jedneho plechu, ukladam, v nedelu pripravim...
mataliptak
tak toto je parádny receptík , musím ho vyskúšať ... a tie pavúčiky nemajú chybu , tiež musím vyskúšať urobiť pre mojich drobcov oni sa potešia lebo sú spidermani :-D
stacy77777
rezníky sa mi páčia,tiež často robím len na prírodno,recept ukladám.Koláčik tiež vyzerá super,ale s mojou arachnofóbiou by som sa pavúčikov určite nedotkla.Ale viem si predstaviť,že mojim deťom by sa to určite páčilo a možno by ma tým aj strašili...D
lia66
Ďakujem...dajte vedieť, či chutili-nám teda chutia veľmi a vždy sú šťavnaté...aj keď sú robené z karé, alebo stehna:))...dokonca som ich už robila aj z kuracích pŕs a pochutili sme si:))
kumari
perfektné! rezne určite skúsim spraviť, no a tie tarantuly - úžasné!!! :D Veľmi sa mi páčia! :)
leomax
Mňam, tak toto nemá chybu! Výborný nápad na nedeľný obed.Už sa na tie rezníky teším.
medulienka122
krásne! aj tá 38-ka na torte. Aj ja keď raz budem zdravá a mladá, si takú upečiem, ak pridáš recept...Mäsko je výborné, aj zrozumiteľne opísané, šikulka!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
tak tak, keďsi sa dopátrala k dobrému receptu, rosíme oň a budeme Ťa chváááááliť. Aj my sme maškrtné.
helca103
úžasný recept a páčia sa mi aj tie pavúkové mufiny na konci. Samozrejme recept už je uložený :-)
tinca
si šikovnica, jedlo aj bonusy na oslavu sú dokonalé:)
lia66
Waw, toľko pochvaly...som ani nečakala, ďakujem!!! Samozrejme, recept na toretku niekedy, keď budem piecť, tak pridám-toto je isto skvost, takže by nemal byť len tak niekde v skrini zabudnutý!!!
evanaaa
@lia66 , skoro toto isté som robila v nedeľu, len mäso boli vykostené kuracie stehná a miesto zeleniny zemiaky na krúžky krájané. Boli tam aj žampiňóny na cibuľke, aj smotana....
lia66
Aj toto je skvelý tip...a iste výborný!!!...niekedy vyskúšam!
svetlana9
nemám rada bravčové rezne - kľudne ho vymením za kurací - ale toto je vynikajúci nápad - isto vyskúšam - ukladám do KK
janka1011
Mäsko vyzerá veľmi chutne, ale mňa najviac zaujal zákusok - neviem sa dopátrať dobrého receptu na Opera rezy, môžete ho sem pridať, prosííííím??? Nemusí byť fotopostup, stačí napísať, ďakujem.
lia66
@janka1011 pridám, určite-len zatiaľ som nemala kedy nafotiť fotopostup a ja by som radšej len s ním...ale pridám určite :)