Rezeň J á n o š í í í k (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Jedná sa o prírodný bravčový rezeň s omáčkou z čerstvých húb (rastú , tak prečo ich nevyužiť?!?!) a preto som sa rozhodol , že ho venujem Jánošíkovi . Tento náš národný hrdina a vzor všetkých Slovenských zbojníkov si to určite zaslúži . Len by , podľa mňa , mali všetci títo novodobí zbojníci skončiť tak ako on !!!
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- U mäsiara Uhorčíka si kúpime mäso ktoré naporcujeme , naklepeme , osolíme , okoreníme , ...
- ... potrieme horčicou a mierne obalíme v múke .
- Na rozohriatom oleji prudko , do hneda opečieme , ...
- ... podlejeme vývarom , pridáme bylinky a feferón a ...
- ... prikryté udusíme do mäkka .
- Výpek precedíme , ...
- ... pridáme umyté huby a krátko povaríme .
- Podľa poetrby dohustíme solamylom , dochutíme soľou a hubovým korením a podávame .
- Podával som s dusenými zemiakmi , kompótom a pivom .
- Jánošíka nemôžete zabiť. Jánošík je sloboda a sloboda je večná . Keď ste si ma upiekli, tak si ma i zjedzte.