Rezeň J á n o š í í í k (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Jedná sa o prírodný bravčový rezeň s omáčkou z čerstvých húb (rastú , tak prečo ich nevyužiť?!?!) a preto som sa rozhodol , že ho venujem Jánošíkovi . Tento náš národný hrdina a vzor všetkých Slovenských zbojníkov si to určite zaslúži . Len by , podľa mňa , mali všetci títo novodobí zbojníci skončiť tak ako on !!!

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. U mäsiara Uhorčíka si kúpime mäso ktoré naporcujeme , naklepeme , osolíme , okoreníme , ...
  2. ... potrieme horčicou a mierne obalíme v múke .
  3. Na rozohriatom oleji prudko , do hneda opečieme , ...
  4. ... podlejeme vývarom , pridáme bylinky a feferón a ...
  5. ... prikryté udusíme do mäkka .
  6. Výpek precedíme , ...
  7. ... pridáme umyté huby a krátko povaríme .
  8. Podľa poetrby dohustíme solamylom , dochutíme soľou a hubovým korením a podávame .
  9. Podával som s dusenými zemiakmi , kompótom a pivom .
  10. Jánošíka nemôžete zabiť. Jánošík je sloboda a sloboda je večná . Keď ste si ma upiekli, tak si ma i zjedzte.