Rezance so slaninkou

Autor receptu: janger

Spomienka na dovolenku v Alpach, v Rakusku, spred niekolkych rokov. Vybrali sme sa na turu. Boli sme s muzom uz dost unaveni, uz sa nam dalej nechcelo... Ale syn nas len pohanal, "podme, este dalej, vydrzte, budete radi, ze ste to zvladli". A tak sme to nevzdali a isli sme a isli...Az sme prisli na malu horsku chatu, taky salas. Isli sme si tam zajest. Jednoducho, ale velmi chutne. Pochutili sme si na takychto rezancoch. A zapili sme vybornym kyslym mliekom...

Suroviny

Postup

  1. Fotku si moc nevsimajte, akasi je nepekna, zelenkava...Neviem, cim to je. Asi som nezvolila vhodny tanier. Alebo sa mi jednoducho nepodarila.
  2. Neudavam mnozstva...Je to strasne jednoduche jedlo, kazdy si dokaze zvolit mnozstvo surovin.
  3. Uvarime rezance.
  4. Na panvici uprazime slaninku. Ta moja bola dost chuda, takze som pridala aj trochu masti. Na salasi mali slaninku prerastenejsiu, to si este pamatam. Bola velmi chutna...Ked uz je skoro hotova, pridame na tenko pokrajany por (bielu a zelenu cast), potom to uz len chvilku oprazime.
  5. Pridame do toho uvarene rezance, hüttenkäse. Podla chuti posypeme cerstvo pomletym korenim, solou a podavame.
  6. To kysle mlieko, alebo cmar (neviem uz presne, co to bolo), co sme si k tomu dali, bolo tak strasne dobre! Take v obchode nekupim...Bolo take prave, salasnicke...Doma si tiez vzdy na tomto jedle pochutname a zaspominame...