Rezance s krabím mäsom

vivaelin - fotkavivaelin, 16. októbra 2012
Rezance s krabím mäsom
Foto: vivaelin

Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali miestne zvláštnosti. Pred jeho úpravou som sa čiastočne inšpirovala Zobraziť celý popisTento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali miestne zvláštnosti. Pred jeho úpravou som sa čiastočne inšpirovala tepelnými úpravami, nájdenými na internete. Myslím, že recept je naozaj lahodný a výborná špecialita pre zvláštne príležitosti.

3-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

121 g (napr. Polda di granchio)
1 ks
2 ks strúčik
1 PL pravý (vyrobený z rajčín)
4-5 PL
3-4 PL
1 ks z jedného ciróna
250 g široké




Postup

  1. 1

    Cestoviny: Rezance uvaríme v slanej vode a necháme odkvapkať. Na panvičku rozohrejeme olivový olej, pridáme roztlačený 1 strúčik cesnaku. Chvíľku restujeme, potom pridáme uvarené, odkvapkané cestoviny a prudko opečieme cca 2-3 minúty (pokiaľ nezmenia farbu - tmavšia farba, než farba po uvarení) a jemne prisolíme. Odložíme a udržujeme v teple.

  2. 2

    Príloha: Krabie mäso (u nás sa predáva v obchodoch s čerstvými rybami) z konzervy precedíme, skontrolujeme, či neobsahuje chrupavky, ktoré vyberieme. Precedené krabie mäso zmiešame so šťavou z jedného citróna a necháme cca 5 minút stáť. Odležané krabie mäso opäť zcedíme z citrónovej šťavy. Na ďalšiu panvičku rozpustíme masť pridáme zcedené mäso a opekáme. Týmto zbavíme mäso nepríjemného pachu. Trošku zmení farbu, postupne pridávame na jemno nakrájanú cibuľku a posledný roztlačený strúčik cesnaku. Ešte chvíľu opekáme, aby cibuľka bola mäkká. Na záver dochutíme kečupom, a podľa chuti a potreby prisolíme (záleží podľa konzervovaného mäsa, väčšinou už nesolím). Podávame teplé.

Diskusia k receptu

eva53
priznám sa , krabie mäso z konzervy som ešte neochutnala, som prekvapená že ho je cítiť. Môže to byť dobré, všetkým jedlým zo slanej vody neohŕdnem.