">

Rezance do nedeľnej slepačej polievky fotorecept

jerica - fotkajerica, 4. marca 2010 9:21
Ďalšie recepty »
Rezance do nedeľnej slepačej polievky (fotorecept)Foto: jerica

Určite budete milo prekvapené kuchtičky,ale ja si robím rezance domáce,robila ich moja babka z Modry , moja mama a neopustím radosť z robenia rezancov a nie len do polievok , ale aj na s posýpkou makovou , orechovou , tvahorohovou , atď.

10
porcií
30 min
príprava
4 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Múku a vajíčka si dám do malého vajlinga.

  2. 2

    Zapracujem (hnetiem)do bochníka, mal by byť mierne mäkký.

  3. 3

    Keď je cesto vypracované, na doske ho rozdelím na dve časti , ešte trochu bochníky premiesim, jeden odložím pod hrnček, aby neobschol.

  4. 4

    Vyvaľkám na tenúčko, potom druhý bochník vyvaľkám, a vyvaľkané cesto nechám chvíľu obschnúť.

  5. 5

    Zoberiem najostrejší nôž, cesto porežem na 6 cm pásy.

  6. 6

    Poskladám na seba a na tenúčko nakrájam.

  7. 7

    Tento postup robím aj na rezance s posýpkami , len ho robím z piatich vajíčok,nevyváľkam na tenko,ale na málo hrubšie , tak isto ich režem, len málinko hrubšie. Takto pripravené rezance dávam aj do dobrej fazulovice. Nikdy nepridávam vodu !!
    Mám skúsenosť,že dnešné mladé gazdinky nevedia ako chutia domáce rezance , hoci je to veľmi jednoduché a rýchle, len sa musí chcieť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist