Rezance hrubozrnné - aj pre diabetikov

Autor receptu: cokomilka

Recept na tieto rezance som si vymyslela sama, teda garantujem ich kvalitu osobne. Múka na ne je namiešaná tak, aby vyhovela dietetickým predpisom aj pre diabetikov aj pre ľudí, ktorí preferujú makrobiotickú výživu.

6
porcií
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Navážime si 400-gramovú hmotu z múky špaldovej a ovsenej, prípadne si pomelieme na mixeri ovsené vločky 150 g. Premiešame rovnomerne so soľou. Pridáme vajcia, vodu postupne pridávame podľa konzistencie cesta tak, aby cesto nebolo riedke. Vypracujeme. Cesto zabalíme do fólie a necháme 20 min. odležať.
  2. Po odležaní cesto rozvaľkáme na hrubší plát. Na jeho ďalšie spracovanie som využila výrobník cestovín. Cesto rozdelíme na viacero rovnakých častí a rozvaľkáme na stupni č.3 nástavca na vaľkanie cesta. Potom tieto tenké pláty preženieme cez nástavec na hrubé rezance.
  3. hrubé rezance mám dlhšie aby sa z nich dali zamotávať takéto hniezda. Farba cesta je hnedá ako na obrázku.
  4. Rezance čerstvé varíme 5 minút, mali by byť al dente. Vtedy sú zdravé pre organizmus. Tentokrát som urobila omáčku z čerstvých rajčín, cesnaku, oregana, olivového oleja a trochu červeného vína zn. Chianti. Posypala nakoniec strúhaným parmezánom. Viď titulný obrázok. Špaldovú múku a ovsenú hladkú múku som kúpila v predajni zdravej výživy.