Rezance do nedeľnej slepačej polievky (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Určite budete milo prekvapené kuchtičky,ale ja si robím rezance domáce,robila ich moja babka z Modry , moja mama a neopustím radosť z robenia rezancov a nie len do polievok , ale aj na s posýpkou makovou , orechovou , tvahorohovou , atď.
10 porcií |
30 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku a vajíčka si dám do malého vajlinga.

- Zapracujem (hnetiem)do bochníka, mal by byť mierne mäkký.

- Keď je cesto vypracované, na doske ho rozdelím na dve časti , ešte trochu bochníky premiesim, jeden odložím pod hrnček, aby neobschol.

- Vyvaľkám na tenúčko, potom druhý bochník vyvaľkám, a vyvaľkané cesto nechám chvíľu obschnúť.

- Zoberiem najostrejší nôž, cesto porežem na 6 cm pásy.

- Poskladám na seba a na tenúčko nakrájam.

- Tento postup robím aj na rezance s posýpkami , len ho robím z piatich vajíčok,nevyváľkam na tenko,ale na málo hrubšie , tak isto ich režem, len málinko hrubšie. Takto pripravené rezance dávam aj do dobrej fazulovice.
Nikdy nepridávam vodu !!

Mám skúsenosť,že dnešné mladé gazdinky nevedia ako chutia domáce rezance , hoci je to veľmi jednoduché a rýchle, len sa musí chcieť.