« Naspäť na tento recept

Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept) verzia na vytlačenie

Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197. Obľúbili sme si ho hlavne pre jeho nové pohľady na svet úžitkových rastlín a ich vplyv na zdravú výživu. Rýchlo sme si obaja na nový trend zvykli a zhodne potvrdzujeme priaznivé odrazy na naše „telesné schránky“ ako na vonok, tak aj z vnútra. Prezentovaný šalát je vhodný ako samostatné jedlo i ako príloha nielen pre Váš „figurálny“ vzhľad, ale aj pre dietárov, žaludkárov a žĺčnikárov. Načim iba „vydržať“!

Autor receptu: sracz

Postup receptu

Rúru som nechl vyhriať na 200-210 °C (425 °F); očistil, poumýval a osušil som reďkovky, tentoraz červené guľaté, ale môžete použiť s bársakými farbami a tvarmi, potom som ich
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept) - obrázok 1

pokrájal podľa veľkosti na ¼, 1/3, či ½, porozkladal v pekáči, prstami posypal jemne soľou, čerstvo mletým čiernym korením, polial 2-3 PL avokádového oleja. Keby som ho zhodou okolností nemal, použil by som klasický olivový. Pukami premiešal a vložil na 12-14´ do vyhriatej rúry, potom premiešal, pokryl hoblinkami z 2-3 PL masla a vrátil do rúry na ďalších 12-14´.
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept) - obrázok 2

Medzitým som si pripravil zálievku z rozotretých ančovičiek, morskej soli, čerstvo mletého čierneho korenia, pretlačených strúčikov cesnaku, pokrájaných petržlenových a mätových lístočkov, trošky výpeku, mletého turmericu (kurkumy) a opečené reďkovky.
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept) - obrázok 3

Ňou polial, premiešal, na záver pokvapkal extrapanenským olivovým olejom, ktorý práve bez tepelnej úpravy priaznivo pôsobí na naše zažívacie ústrojenstvo a
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept) - obrázok 4

hotový teplý šalát predstavil na stole. Môže sa kontumovať horúci, ale aj s izbovou teplotou. Pečené zemiaky aj v našich kuchyniach predstavujú jednu z tradičných slovenských príloh. Je si však potrebné uvedomiť, že vzhľadom na moderný spôsob života spojený s malou stratou fyzickej energie, patria na „negatívny pól“ našej výživy. Na naše šťastie, reďkovky je možné aj ľahko piecť a ak ich posypete čerstvými bylinkami, ale aj zelinkami, zjemníte maslom alebo olejom, stanú sa perfektnou substitúciou nami obľúbených zemiakov. Ochutnajte a uvidíte!
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept) - obrázok 5

Smutný pohľad na riečisko s kaskádou jedného z AZ kanálov, ktoré už dlhé roky, tak ako aj všetky ostatné, nepocítilo slasť tečúcej vody. Domov nad aj pod kaskádou tohoto, si privlastnili rôzne tráviny a vŕbové kroviská.
Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny




2-4
porcie
15
minút
príprava
25-30
minút
na 200-210 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist