Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou fotorecept

sracz - fotkasracz, 4. februára 2013
Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept)
Foto: sracz

Raňajkuj ako kráľ, o obed sa rozdeľ s kamarátom a večeru daj nepriateľovi! Stará dobrá rada! Viem, málokto v aktívnom veku má hneď po Zobraziť celý popisRaňajkuj ako kráľ, o obed sa rozdeľ s kamarátom a večeru daj nepriateľovi! Stará dobrá rada! Viem, málokto v aktívnom veku má hneď po prebudení dostatok času na vyváranie pestrých kvalitných raňajok. Kombinácia očistených jaderníkov paprík (použitých napr. do leča) s vajíčkom – volským okom -, šunkovou „slamou“, opečenými krajčekmi bagetky a ovocia, je však rýchla a hlavne chutná! Ani času veľa nezaberie! Do práce idete s dobrou náladou a príjemne vyhriatym bruškom!

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1÷2 PL
6÷8 ks
6÷8 ks
podľa potreby g
3÷4 ks
2 ks
1÷2 PL
4 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    pokiaľ sa prvé volské oko pečie, všetky ostatné ingrediencie držia pohotovosť na dosah rúk,

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na prvej panvici s rozohriatym olivovým olejom urestujeme pokrájanú mladú cibuľku aj s pierkami (vňaťou) a plátky pokrájaných jaderníkov paprík, podľa chuti osolených a oMČKovaných

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na ďalšej sa pečie volské oko pre druhú porciu a v pomocnej rajničke, na troške oleja, plátky šunky, pokrájanej na pásiky (á la slama)

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ak sme s konzistenciou jaderníkov spokojní, uložíme na ne asi ½ PL masla a vypneme zdroj energie

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po roztavení masla porciu orestovaných jaderníkov_srdiečok uložíme na prostriedok plytkého taniera, nadrvíme na ňu čerstvé mleté čierne korenie a pridáme trošku ovocia (ja som použil černice)

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na jaderníky uložíme volské oko, ozdobíme ho petržlenovou vňaťou,

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme restovanú šunkovú slamu a

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    medajlónky opečených bagetiek s „hoblinkou“ masla, ktoré sa teplom roztečie

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    kompletný tanier môže na stôl a určite zaň získate slastné ocenenie, hlavne ak takúto porciu podávate s čerstvo uvarenou voňavou kávou! Tak a môžeme do práce! "Kto chce robic, muši žic"!!!

    Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

aroooo
no prosím a tu ďalší čo v takúto neskorú hodinu mi tu robí chute. @sracz , robila som podľa ešte vlani pridaného receptu a bolo to veľmi dobré, uložím aj toto inovované,
silvia68
Keď som čítala že jaderníky paprík, bolo mi jasné, kto je autorl. Navnadil si ma, urobím svojmu najdrahšiemu takéto slastné raňajky.
1zdenko
Ja by som povedal, ze kto chce zit, musi robit... Alebo sa mylim?
1zdenko
Este otazka. O akych jadernikoch to hovorite? Tam kde su semienka? Tie ocistite, stopku vyrezete a to je ten jadernik? Sorry, ale s tym vyrazom som sa nestretol. Na obrazku mi ale pripada, ze ste pouzili aj papriku zelenu... Alebo sa mylim?
janger
@sracz , no s jadernikmi som teda este nikdy nic nerobila. To je ale dobry napad. Pre mna to bude vyborna vecera :-). Ako ranajky by som to nezvladla, pre mna moc syte (hoci mas uplne pravdu, ze ranajky by mali byt najbohatsie)...:-). Dakujem za inspiraciu.
hannah22
fajne, odkedy som to čítala v jednom tvojom recepte, využívam aj jaderníky do jedál napr. do polievky, leča a podobne.... :))
jody
S tými srdiečkami paprík máš u mňa už dlhodobo obrovské plus :-) Pripomínaš mi tým môjho ocina. :-)
radost
plusové jedlo...jaderníky-či semeníky/?/ paprík využívame zo 30 rokov v kuchyni-to som vtedy kdesi čítala -odskúšali sme-a odvtedy papriky u nás nemajú odpad...i lečo ked v lete robím na zimu-využívame papriky celé-okrem stonky-samozrejme..
takže:recept je chutnojedlý..:-)))
izabella929
krásne jedlo,všetky suroviny excelentné a jedlo famózne ako od ozajstného kuchára...skvelý gurmán...)
sracz
Ďakujem Ti @vanilka111 a ak tú inšpiráciu zrealizuješ, tak dobrú chuť Tebe a všetkým okolo stola!

sracz
V takúto neskorú hodinu už máš dávno hajať_búvať hladná_milá @aroooo – ale neľutuj! Uvidíš, že sa Ti vydarí, ku všeobecnej spokojnosti, aj tento inovovaný rcp. Máš môj obdiv i poďakovanie!

sracz
Veľké Ti buď ď a k u j e m - milá @silvia68 – som presvedčený, že to ten Tvoj najdrahší náležite ocení!
sracz
Kamarát z Varecha.sk @1zdezdo - ad 1.) -:) -:)) -:))) - a naviac ďakujem Ti!!!
sracz
Ďakujem aj za ad 2.) @1zdenko - (ospravedlňujem sa za chybičku v prvom poďakovaní, škrtám d a píšem k). Správne ste pochopil a videl a vlastne ste si aj odpovedal sám a dobre, vo všetkých podbodoch. Teda - nie - nemýlite sa! Navarte, ochutnajte a budete príjemne prekvapený!
sracz
Ahoooj a vďaka @kimlo - ak to budeš variť Ty, tak nezabudni jaderníky počas restovania "trošku" ofeferéonkovať alebo radšej ohabanerovať či ohalopiňovať! Až potom to bude podľa Tvojeho gusta!
sracz
Srdečné poďakovanie @janger – toto „papkanie“ je vhodné 7/24 a naviac v priebehu celého roka! Ale ako večera iba restované na olejomasle s cibuľkou a ochutené soľou & MČK, bez príloh a chlebíka! Ale ako obed, rozhodne komplet!
sracz
Múdre si Ty dievčatko milá @hannah22 – veľmi múdre! Som naozaj rád, že takýmto spôsobom soma j v Tvojej kuchyni! A hlavne, že Ti chutí!!!


sracz
Pozdravujem @michsamant – priateľku a vzorovú inšpirátorku domácich kuchýň VZSJ (Východ - Západ - Sever - Juh) a pekne ďakujem za koment! Nielen vyzerá, ale aj šmakuje!

sracz
Vážim si Tvoje mile slová, ešte milšia @jody – zohrievajú mi dušu i srdce!

sracz
Milá @radost to je skvost, pri jej stole chcem byť hosť! Aj pri našom je dosť miesta, len či ona sa tu chystá! Ďakujem Ti a dobrej chuti – všetkým, srdcu Tvojmu milým!

Nemusíme osobne poznať človeka, ak za neho hovoria chute, vône a dobrota doma prestretého stola! Ďakujem Ti @izabella milá – aj vďaka Tebe mám veľmi hrubú KK a rád podľa Tvojich rcp varím i pečiem! Ak navštívim domov a pôjdem autom do Košíc južnými cestami, dovolím si navštíviť Ťa a osobne okoštovať aj Tvoje dobroty!
sracz
Nemusíme osobne poznať človeka, ak za neho hovoria chute, vône a dobrota doma prestretého stola! Ďakujem Ti @izabella milá – aj vďaka Tebe mám veľmi hrubú KK a rád podľa Tvojich rcp varím i pečiem! Ak navštívim domov a pôjdem autom do Košíc južnými cestami, dovolím si navštíviť Ťa a osobne okoštovať aj Tvoje dobroty!
njdevil
@sracz , servus virag, hnde som vedela, kto je za tymi jadernikami!!! Vdaka Tvojmu receptu som si pripravila jaderniky s baranich rohov a nakolko som z nagykapu, tak si si ich priciposovala ako sa patri. To si mal vidiet toho mojho pepika, ked som ich naservirovala na ranajky...oci mu vyskocili z jamiek, z usi sa mu vyvalil dym, ako z vihorlatskej lokomotivy, ale chlap je, zjedol a este sa aj podakoval:-) a nakoniec pustil hlasku, ze ide do HomeDepot kupit hasiaci pristroj, lebo ho bude zajtra potrebovat:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia