Restované kuracie prsia s kurkumovou omáčkou, kaparami a dusenou zeleninou

Autor receptu: bekestef

Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý recept.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pre čo najefektívnejšie využitie času je výhodné pripravovať zeleninu, mäso a omáčku súbežne. Postup na každú časť ale popíšem zvlášť.
  2. Kuracie prsia si nakrájame na jednotlivé porcie, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na olivovom oleji. Veľmi dôležité je ich nevysušiť - restovať iba natoľko aby neostali v strede surové. Ten správny okamih je niekedy ťažké vystihnúť. Ja to robím tak, že restujem väčší kus a na záver ho v strede prekrojím. Ak by som zbadal že je v prostriedku ešte surový pásik - viem to stále zachrániť tak, že ho hodím ešte na chvíľu na panvicu.
  3. Na masle si podusíme pór s baby karotkou a šampiňónmi nakrájanými na štvrtiny. Ku koncu pridáme struky zelenej fazuľky a dochutíme soľou.
  4. Omáčku si pripravíme tak, že na masle popražíme chvíľu (tak aby nezhnedla) hladkú múku (Ja dávam pomer masla a múky 1:1, pričom použijem 1 PL múky a cca 1 PL masla). Následne pridáme mletú kurkumu (cca 1 KL) a prilievame studený kurací vývar za stáleho miešania metličkou, aby sa nám nenarobili hrudky. Chvíľu povaríme a na záver pridáme kapary a trocha tymianu. Podľa potreby dochutíme soľou, korením, prípadne podľa chuti aj nastrúhaným muškátovým orieškom.
  5. Na tanier naservírujeme dusenú zeleninu a mäso, ktoré prelejeme kurkumovou omáčkou.