Restované kuracie prsia
Restované kuracie prsia

Restované kuracie prsia na zelenine fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 8. februára 2019
Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept)
Foto: macka78

Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly Zobraziť celý popisTento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly obed.....

4
porcie
15 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (bez kože)
3 PL
1 PL
1 PL (maizena)
2 ks
1 ks
2 ks
menší kúsok
cca 3 cm (čerstvý)
3 strúčiky
 (ľubovolný)
100 ml
1 PL (nemusí byť)
 (na dozdobenie)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé rezance. V miske zamiešame sójovú omáčku, med, solamyl, soľ a čierne korenie. Vložíme kúsky kuracieho masa, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinku marinovať. Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Papriku rozkrojíme, vyberieme jadierka aj dužinu a nakrájame taktiež na rezance. Jarnú cibuľku a pór očistíme a nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

    Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Vložíme kuracie mäsko s marinádou a prudko restujeme asi 5 minút, aby sa prepieklo. Mäsko vyberieme a preloźíme do misky. Do woku nalejeme máličko oleja a začneme restovať najskôr mrkvu, jarnú cibuľku, pórik, cesnak, papriku a nakoniec zázvor, celé to trvá cca 2 minútky.

    Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie mäsko pridáme k zelenine, prilejeme vývar, rybaciu omáčku a dôkladne prehrejeme. Podávame s jazmínovou ryžou a nasekanou petržlenovou vňaťkou.

    Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Bezvadný receptík! Chutný, rychlý, vzhledný a tím pádem vděčný. S rýží, rýžovými nudlemi a když je nejhůř tak i s chlebíkem. Pěkný postup a skvostná fota - všechna! Jsi šikulka!
Podobné fúze miluju. A díky Vareche jsem se naučila takéto kurací masko nevraždit zbytečně dlouhou úpravou.
evelynba
Krásne a dobré... Nebola si ty náhodou u mňa na špionáži? :-))) Presne takto robím, dokonca aj tú skladbu zeleniny mám rovnakú. Iba jeden rozdiel - nepoužívam rybaciu, ale sójovú omáčku. A potvrdzujem, že je to veľmi fajn, všetci u nás to majú radi. A aby som nezabudla - krásne nafotené.
macka78
@Evelynba (9.2.2019 08:05)

Ja som taký špión... Ale nie, zbožňujem jednoduché a rýchle jedlá, kde ide veľa zeleniny....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia